Wisselvallig weer houdt nog even aan


Het blijft wisselvallig weer. Ook vandaag is het vrij onbestendig in Oostenrijk. Zo trekken er wolkenvelden over en kan er soms wat lichte regen vallen. Boven de 900 a 1200 meter zal dit sneeuw zijn, maar de hoeveelheden lijken erg mee te vallen. In de loop van de dag wordt het droger en trekken ook opklaringen Oostenrijk binnen. Daarbij staat tijdens de ochtend een matige tot stevige westenwind in de bergen, die in de loop van de dag in kracht afneemt. In de dalen wordt het 3 tot maximaal 10 graden, op 2000 meter vriest het 4 graden.

Vanavond neemt de bewolking weer toe en volgt vanuit het westen nieuwe regen en sneeuw. Daarbij zakt de sneeuwgrens geleidelijk naar de 800 tot zelfs 700 meter. Er kan 5 tot 10 centimeter bijvallen. In de bergen komt een stormachtige wind te staan.

Morgen, maandag, volgt een prima skidag. De wind is beduidend minder sterk en het blijft overdag droog. Wel trekken er dikke hoge wolkenvelden over waardoor de zon het moeilijk heeft. Hoe verder westwaarts, hoe dikker de bewolking. In onder andere het Inntal kan het licht föhnig worden, maar uitgesproken zacht voor maart wordt het niet. De temperatuur komt uit op 5 tot 15 graden. Op 2000 meter ligt het kwik rond het middaguur rond nul.

Morgenavond en nacht volgt regen en sneeuw, waarbij koudere lucht Oostenrijk binnenstroomt. Eerst valt de sneeuw tot 1700 meter, geleidelijk zijn ook weer witte vlokken tot 700 meter mogelijk. Er kon wel eens een dikker pak van 10 tot 15 centimeter vallen bij niet al teveel wind.

Dinsdag een afwisseling van winterse buien en zonnige momenten. De sneeuwgrens stijgt weer iets, meest naar 1100 meter. Gelukkig staat er niet al teveel wind en vriest het 3 graden op 1500 meter.

Sneeuwverwachting komende 5 dagen

Woensdag weinig verandering, de bovenlucht wordt wel koeler waardoor tijdens een bui de sneeuwvlokken tot 600 meter mogelijk zijn. Veel stellen de buitjes niet voor.

Tijdens de dagen die volgen blijft het licht wisselvallig. De temperatuur ligt meest rond normaal voor maart, pas tegen het weekend kan het zachter worden. Dan neemt de kans op stabieler weer ook weer toe.

Jeroen Elferink
Ons weerstation in Brixen im Thale (800m) live!


Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...