Wisselvallige afkoeling


Wisselvallige afkoeling

Na een serie warme zomerse dagen volgt vanuit het westen vochtigere en onstabielere lucht. Enkele buien luiden een wisselvalligere en koelere periode in.

Vanmorgen is het nog droog met een mix van wolkenvelden en zonnige momenten. Het kwik loopt snel op en bereikt 20 tot 25 graden. Alleen in Karinthie, de zuidkant is het bewolkt en valt soms een bui. In de loop van de dag ontstaan ook elders, de noordkant enkele buien. Deze buien trekken richting Duitsland alwaar ze doorgroeien tot onweersbuien. Met name in Vorarlberg kan het soms stevig doorregenen, elders zijn er ook veel vaker lange droge perioden.

Vanavond wordt de bewolking dikker en tijdens de nacht volgt buiige regen. Daarbij kan soms onweer voorkomen.

Morgen waait de wind uit het westen en heeft bewolking de overhand. Uit de bewolking valt soms wat regen of motregen. Als de zon doorbreekt is dat voornamelijk in het noorden en oosten. Het wordt maximaal 13 tot 18 graden.

Zowel zaterdag als zondag blijven buien mogelijk. Wel wordt het een fractie warmer, zondag kan het alsnog 20 graden worden. Ook na het weekend blijft de wind uit het westen waaien. Het wordt niet bijzonder warm maar ook absoluut niet koud.

Jeroen Elferink

Van Beeck tenten

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×