Wisselvallige en koele week

Wisselvallige en koele week

Gisteren sneeuwde het nog flink in delen van Vorarlberg en Westelijk Tirol. Vanaf vandaag nemen de sneeuwkansen verder af en wordt de lucht iets milder. Maar van zonnig of aangenaam lenteweer is nog geen sprake. Een wisselvallige en koele week staat voor de deur in Oostenrijk.

Vanmorgen overheerst op veel plaatsen de bewolking en uit dikkere bewolking valt soms wat regen. Vanaf 1400 meter valt deze ochtend ook nog wat sneeuw. Komende middag wordt het in de berggebieden droger en breekt geregeld de zon door, in het Flachland ontstaan enkele buien. Sommige buien kunnen in het Flachland gepaard gaan met wat onweer of hagel. De sneeuwgrens klimt en komt vanmiddag op 1700 meter te liggen, hieronder dooit de gevallen sneeuw. Omdat er regionaal enorm veel sneeuw gevallen is neemt de kans op natte sneeuw lawines toe. Ook kan smeltwater voor problemen zorgen. In de dalen wordt het maximaal 6 tot 12 graden, in het oostelijke flachland kan het bij voldoende zonneschijn nog 15 graden worden.


Morgen zien we een tweedeling tussen het westen en oosten. In het westen schijnt de zon geregeld terwijl de bewolking in het oosten blijft overheersen. Tijdens de middag neemt de kans op wat regen toe bij een sneeuwgrens die rond de 1500 meter ligt. In gebieden met zon kan het 15 graden worden, onder het wolkendek blijft het kwik onder de 10 graden.

Ook woensdag blijft het wisselvallig, na een droge ochtend ontstaan in de middag enkele buien. Sommige buien kunnen opnieuw gepaard gaan met onweer of wat hagel. Het is overal zachter met maximaal 13 tot 17 graden.

Het sneeuwdek groeit hoger in de bergen nog wat aan deze week

Donderdag zet de koele week door als een lagedrukgebied over Oostenrijk trekt. Het is bewolkt en nat, de sneeuwgrens pendelt tussen de 1100 en 1500 meter. Kortom in de bergen valt weer sneeuw, in de dalen is het regen. Ook de rest van de week blijft het onbestendig aprilweer. Mogelijk verloopt het weekend wel een stuk warmer maar wel met buien.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...