Wisselvallige week in Oostenrijk

Salzburg

Wisselvallige week in Oostenrijk. We zijn niet alleen toe aan reizen naar Oostenrijk maar vast ook naar mooi lenteweer. Het ziet er nog niet naar uit. Wat gaat het worden komende week?

Vandaag begint de dag met bewolking en valt er het nodige aan neerslag. In het zuiden kan het flink gaan regenen terwijl in de noordalpen boven de 1400 meter het gaat sneeuwen. Overal zal de bewolking overheersen waar sporadisch de zon zichtbaar zal zijn. Met een matige tot krachtige wind uit het westen tot noordwesten wordt het tussen de 12 en 19 graden, op 2000 meter ligt het tussen de -1 en +3 graden.

Ook dinsdag is het een mix van zon, veel bewolking en neerslag, boven de 1500 meter valt dit in de vorm van sneeuw. Bij een krachtige wind uit het westen en ten noorden van de Alpen hoofdkam sterke wind. Het zal maximaal 12 tot 21 graden gaan worden. Hogerop rond de 2000 meter wordt het -1 tot +3 graden.

Verdere trend

Op woensdag start de dag met neerslag en dikke bewolking aan de noordkant van de Alpen, later zal ook in de rest van het land een mix worden van wolken, regen, zon maar ook af en toe onweer. In het zuiden en zuidoosten is de meeste kans op zon. Het maximum zal uitkomen op 11 tot 20 graden, hoogste temperaturen zijn in het zuidoosten te vinden.

Donderdag nog een afwisseling van wolken en zon met een paar regenbuien, en er waait een levendige tot harde wind uit het westen draaiend naar noordwest. Maximum ligt tussen de 14 en 20 graden.

Vrijdag wordt het weer iets milder met een maximum tussen de 15 en 22 graden, in het oosten kan dit verder stijgen naar 24 graden. Ondanks dat het wat milder is zal er toch wat meer bewolking voorkomen waar regen en een paar onweersbuien uit kunnen vallen.

Hoe het verder richting het weekend gaat morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Mesnerwirt Westendorf

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht