Wisselvalliger met buien en onweer

Flinke buien vandaag, soms met onweer!

Wisselvalliger met buien en onweer
Na opnieuw een lange periode van stabiel, zonnig en zeer warm zomerweer is vandaag het weer plotseling omgeslagen. Gisteravond al veroorzaakte een koufront onweer in Tirol, en vandaag ontstaan er overal buien met onweer. Bovendien blijft het de komende dagen vrij wisselvallig in Oostenrijk. Gelukkig kunnen we ons verheugen op het weekend, want dan keert de zomer weer terug.

Vanmorgen domineert de bewolking het weerbeeld, vooral in Tirol waar al enkele buien reeds zijn gevallen. Deze buien zullen geleidelijk oostwaarts trekken en intensiveren gedurende de dag. Hierdoor bestaat vanmiddag de kans op onweer en mogelijk zelfs hagel. De meest intense buien worden in de namiddag verwacht in Karinthië en het oosten van het land. De temperatuur stijgt vandaag tot maximaal 20 graden in het bewolkte Tirol en Vorarlberg, terwijl het in het zuidoosten nog tot 30 graden kan oplopen.

Vanavond blijft het langdurig regenachtig vanaf Vorarlberg tot het Weinviertel, terwijl er ten zuiden van de hoofdkam meer droge perioden zullen zijn. Deze weersituatie lijkt zich komende nacht min of meer te handhaven.


Morgen verdwijnt de warme lucht volledig, en overal in Oostenrijk worden we begroet door wolkenvelden en regenbuien. Later op de middag klaart het op vanuit Duitsland en verschijnt de zon vaker. Met temperaturen tussen de 17 en 23 graden is het even wennen aan normaler septemberweer.

Vrijdag begint droog en vrij zonnig, maar al snel ontstaan er flinke stapelwolken in Karinthië, Tirol en Vorarlberg, waarbij in de middag buien kunnen ontstaan, mogelijk met onweer. Elders blijft het droog en schijnt de zon af en toe. De temperaturen klimmen weer omhoog naar 21 tot 25 graden.

Tijdens het weekend neemt een nieuw hogedrukgebied de controle over. Hierdoor kunnen we overal genieten van zonnig en warmer weer. Op beide dagen kunnen de temperaturen stijgen tot maximaal 24 tot 28 graden, wat ideaal is voor een verfrissende duik in het zwembad (mocht deze nog open zijn) en dat in de tweede helft van september!

Jeroen Elferink

Bergtraum Westendorf logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×