Wist je dat SnowWorld ….. ?

Snowworld piste 3 - snowboarder

Waarschijnlijk weet jij wel dat SnowWorld een indoorskibaan is, maar wist je ook dat er in SnowWorld 35.000 m3 sneeuw ligt en dat er maar liefst 22.728 apfelstrudels zijn verkocht in 2017? In dit artikel vertellen we je allemaal leuke weetjes over SnowWorld Zoetermeer en Landgraaf

Heb jij ook leren skiën of snowboarden bij SnowWorld voordat je op wintersport ging? SnowWorld is dé plek waar veel mensen hun eerste meters op ski’s of een snowboard hebben gemaakt. Kids kunnen zelfs al leren skiën vanaf 3 jaar, leren snowboarden vanaf 8 jaar en privélessen zijn er voor alle leeftijden! Jaarlijks worden er in totaal zo’n 148.000 uur aan lessen gegeven door 250 leraren aan zowel de beginnende skiërs en snowboarders als de gevorderde wintersportliefhebbers die lessen volgen om hun techniek te verbeteren.

Snowworld Landgraaf

Snowworld Landgraaf

Jaarlijks komen er zo’n 1,2 miljoen bezoekers richting SnowWorld om het echte wintersportgevoel dicht bij huis te ervaren. Om deze mensen hét wintersportgevoel te geven en te zorgen voor een onvergetelijke dag staan er ’s winters meer dan 900 medewerkers klaar! Van ski- en snowboardleraren tot de mensen die zorgen voor een overheerlijke apfelstrudel, glühwein of een andere typisch winterse gerecht in één van de 12 gezellige horecagelegenheden.

Snowworld apfelstrudel

Snowworld

De 11 pistes zorgen ervoor dat je het echte wintersportgevoel krijgt als je de berg afsuist en een lekker warme chocomel drinkt in de Vossenberghutte in Landgraaf of de Skybar op 80 meter hoogte in Zoetermeer! Wist je ook dat piste 3 in SnowWorld Zoetermeer met een hellingshoek van 21% de steilste indoorpiste van Europa is? En dat in Landgraaf een echte indoor FIS-Rennstrecke ligt en tevens de langste piste van de Benelux is? Er zijn 18 liften die ervoor zorgen dat je boven komt en aan je afdaling kan beginnen, één van deze liften is een 6-persoons stoeltjeslift? Ook ligt in Landgraaf een Olympisch Funpark.

Snowworld

Snowworld

Snowworld Skybar

Iedere nacht zorgt onze pistedienst ervoor dat de pistes weer mooi geprepareerd worden voor de volgende dag en 1x per jaar wordt alle sneeuw geheel vernieuwd. De 13.000 zonnepanelen zorgen ervoor dat de vestigingen op zonnige dagen geheel zelfvoorzienend zijn en dat de pistes onder andere op -7 graden blijven!

Snowworld Pistenbully

Zonnepanelen SnowWorld Landgraaf

Zonnepanelen SnowWorld Zoetermeer

Wist je ook dat SnowWorld meer dan alleen sneeuw biedt? Naast het wintersportresort in Landgraaf staat het grootste klimpark van Europa een uitdaging voor jong en oud, heeft SnowWorld een **** hotel met 100 luxe, moderne ingerichte kamers en beschikken allebei de vestigingen over een luxe fitness met wellness, ook worden er outdoor activiteiten aangeboden als; suppen, kanoën en het Omnicourt in Zoetermeer biedt nog plaats voor sporten als; voetbal, basketbal, tennis, beachvolleybal, knotshockey en nog veel meer!

snowworld klimpark

Snowworld

Kortom er is genoeg te beleven bij SnowWorld! Wil je meer over SnowWorld weten? Kom dan eens langs en laat je verrassen.

Snowworld banner groot

Snowworld banner Algemeen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×