Witte Pasen boven de 1000 meter

Witte Pasen boven de 1000 meter

Na een aantal fraaie dagen is het wederom gedaan met de zon. Ondanks dat we al dik in April zitten komt er opnieuw sneeuw aan. En juist omdat we al wat verder in het  seizoen zitten ligt de sneeuwvalgrens niet heel erg laag meer. Maar boven de 1000 meter kan het de komende dagen toch weer flink wit worden. En de temperatuur daalt ook weer zodat het (te) koud is voor de tijd van het jaar. De details:

ZATERDAG:

De bewolking overheerst op zaterdag. De wind komt uit het noorden en kan soms vlagerig zijn. Het is koud en onder de 800-900 meter valt er regen. Boven de 900 meter kan het soms flink sneeuwen. De neerslag heeft een buiïg karakter en zodra de buien clusteren kan het soms flink doorsneeuwen. In het oosten ligt de SVG aanmerkelijk lager. De temperatuur ligt rond de 7°c. Daar waar het sneeuwt ligt de temperatuur aanmerkelijk lager. In de zuidelijke deelstaten kan het tegen de middag wat föhnig worden maar blijft het wel droog. Aan de noordkant neemt de neerslag intensiteit echter in de middag toe.

ZONDAG – 1e PAASDAG:

In de westelijk helft kan de zon in de ochtend reeds voorzichtig doorkomen. De oostelijk helft blijft echter gevoelig voor sneeuw- en regenbuien. De temperatuur loopt iets op en daardoor ook de sneeuwvalgrens. Op zondag ligt die boven de 1000 meter. De wind neemt verder af en is zwak uit het noorden. Op 1500 meter ligt de temperatuur in het westen reeds boven het vriespunt maar richting het oosten rond of onder nul. Op de gletsjers rond de 3000 meter vriest het echter nog streng met zo’n 12°c onder het vriespunt.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Op maandag is het droog en zonnig door een rug van hoge druk.  De temperatuur neemt door de kracht van de zon ook flink toe.  De 15°c is dan makkelijk in beeld. Hogerop uiteraard veel koeler. Op dinsdag neemt de bewolking uit het noordwesten dan weer toe en kan het boven de 1600 meter weer wat gaan sneeuwen. De meeste sneeuw staat echter voor donderdag op het programma. Vanuit het westen komt een koufront opzetten en die kan boven de 1000 meter nog wel eens voor een flinke hoeveelheid sneeuw gaan zorgen. 30 centimeter  verse sneeuw is dan gewoon niet uit te sluiten. Dit is echter net te ver weg om met 100% zekerheid te zeggen dus daarover later meer.

Fijne paasdagen namens Team FANtastisch Oostenrijk

Ronaldo

ChaletsPlus Banner Groot

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×