Witte Pasen met morgen kaiserwetter

Pass Thurn gisteravond, de witte paasdagen van 2023 zijn begonnen

Witte Pasen met morgen kaiserwetter
De winter is deze eerste paasdag even helemaal terug. Zo heeft het boven de 1000 meter aardig gesneeuwd en vriest het in de bergen ook overdag enkele graden. Maar de lucht breekt ook mooi open en vooral morgen is het prachtig kaiserwetter.

Vanmorgen overheerst nog de bewolking aan de noordkant. Uit de bewolking valt vooral in de bergen nog een sneeuwbui. Aan de zuidkant is het al wel droog en breekt geregeld de zon door. Vanmiddag is het vrijwel overal droog en breekt de zon steeds vaker door. Het wordt al met al een prachtige skidag. De vorstgrens ligt vanmiddag tussen de 1300 en 1500 meter, hieronder kunnen de skipistes (als ze nog open zijn) wel slecht worden.


Vanavond en komende nacht is het helder en windstil. In de koelere luchtsoort gaat de temperatuur hard onderuit. Zo kan het in de dalen matig tot lokaal streng vriezen. Ook ontstaat er wat mist of nevel.


Morgen is het prachtig zonnig kaiserwetter, de lucht is strakblauw en de zon schijnt uitbundig. Wel draait de wind naar het zuidwesten en wordt duidelijk zachtere lucht aangevoerd. Hierdoor stijgt de vorstgrens naar 1800 en later zelfs 2500 meter. In de lagere dalen kan het zelfs 15 tot 20 graden worden. Dus na een prachtige skiochtend, zullen de meeste pistes in de middag slechter worden. Enkel op de gletsjers blijven de pistes poederig. Aan het eind van de middag neemt de bewolking langzaam toe op nadering van een storing.


Dinsdag als Pasen voorbij is volgt ander weer. De westenwind voert veel wind en storingen aan, geregeld valt regen en de sneeuwgrens ligt hoger met 1900 meter. Ook de dagen daarna blijft het wisselvallig aprilweer. Van winterweer is helaas geen sprake. Maar mooi stabiel lenteweer zien we ook voorlopig niet.

Jeroen Elferink-Ruijsch

ChaletsPlus Banner Groot

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×