WK 2023 Saalbach Hinterglemm, financieel goed geregeld

Burgermeester Alois Hasenauer Saalbach Hinterglemm

Burgermeester van Saalbach Hinterglemm Alois Hasenauer © Krone.at

Het binnenhalen van de WK 2023 naar Saalbach Hinterglemm zal 50 miljoen euro gaan kosten, maar volgens Burgemeester Alois Hasenauer staat men er financieel goed voor. Men heeft het evenement nog niet in handen, maar op financieel gebied heeft men veel geleerd van het vorige WK in 1991.

De totale kosten voor het organiseren is beraamt op 50 miljoen euro. Dit zal betekenen dat de gemeente Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn 10 miljoen euro voor haar rekening neemt. De gemeente legt er 20 miljoen bij, en de provincie de rest.  Zo zal de Zwölferkogel vervangen worden, wordt er een skicentrum gebouwd, de besneeuwing wordt uitgebreid. Blikvanger zal een plek zijn met atletenkamers, perscentum, cabines voor commentatoren, vergaderruimtes en meer.

Voor het Skicircus is het financieel gezond zijn een must, dit heeft men wel geleerd van het vorige WK in 1991. Toen was de kritiek na het WK niet mals. Zo werden er twee tunnels gebouwd in het gebied en veel parkeerplekken. Het heeft zoveel geld gekost dat het jaren erna even niet goed ging.

In mei 2018 gaat de FIS beslissen of Saalbach Hinterglemm het WK van 2023 gaat krijgen. Wij duimen mee…

Lees het interview hier.

Onze eerdere berichtgeving hierover kun je hier, hier, hier en hier vinden, over de Wereldbeker in 2015 kan je hier, hier en hier vinden.

Saalbach
©saalbach.com

Snowworld banner Algemeen

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...