WK 2023 naar Saalbach Hinterglemm?

Parcour WC 2015 Zwölferkogel Saalbach Hinterglemm

WK 2023 naar Saalbach Hinterglemm?

WK 2023 waarom Saalbach Hinterglemm? Waarom niet zou je zeggen. Één keer eerder mocht Saalbach Hinterglemm dit unieke evenement organiseren, en dat was een succes. Het Skicircus doet er alles aan om dit unieke evenement weer terug te krijgen in het gebied. Volgend jaar Mei wordt in Griekenland beslist wie het WK in 2023 mag organiseren, de tegenstander van Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is het Franse Courchevel-Meribel. Het is niet de eerste keer dat het Skicircus een groot evenement mocht organiseren, naast het WK van 1991 was er in 2015 ook de WorldCup afdaling en Super G.

Om de mensen van de FIS ervan te overtuigen dat het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn de beste keus is, heeft men 6 argumenten verpakt in een promo. De 6 argumenten zijn oa. :

  • Ervaring WK 1991, met een berg voor alle disciplines.
  • Twee grote vliegvelden in de “buurt” Salzburg en München met goede infrastructuur van en naar het Skicircus.
  • De regio hoeft geen ingrijpende ingreep te doen, alles is er al. Van goede pistes voor de wedstrijd en training naar preparatie enz.
  • Zeer goede toeristische infrastructuur, genoeg bedden, restaurants en drinkgelegenheden.

Uiteraard hoeven wij van FANtastisch Oostenrijk niet overtuigt te worden waarom het WK van 2023 naar Saalbach zou moeten gaan, een top gebied met 270 km aan pistes. Een gebied met pistes voor iedereen, leuke berghutten en top restaurants. Ook biedt het gebied veel voor de jeugd zeker in de nacht. De infrastructuur is gewoon top.

Wij weten wel waarom, en dat men in de Kitzbüheler Alpen een mooi en uniek evenement kunnen organiseren is wel te zien aan de bekendste alpine wedstrijd de Hahnenkamm rennen. Over een jaar weten we het echt, maar wij gaan er stiekem van uit dat er in 2023 een FANtastisch evenement in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn plaats zal vinden.

Onze eerdere berichtgeving hierover kun je hier, hier en hier vinden, over de Wereldbeker in 2015 kan je hier, hier en hier vinden.

Saalbach

Summittravel728x90

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...