WK 2023: Saalbach is optimistisch

© Salzburg.orf.at

Stadion WK 2023 Saalbach

WK 2023: Saalbach is optimistisch

Het WK 2023 Skicircus Saalbach Hintergelmm Leogang Fieberbrunn de regio is optimistisch, de enige concurrent is het Franse Courchevel-Meribel. Mocht het WK naar het Skicircus komen dan zal zowel de staat als de provincie 40% betalen, de rest is voor de gemeente Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

De totale kosten voor het organiseren is beraamt op 50 miljoen euro. Dit zal betekenen dat de gemeente Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn 10 miljoen euro voor haar rekening neemt. Het vertrouwen is groot in Saalbach Hinterglemm, net als de plannen voor de gebouwen die er moeten komen. Voor dit evenement zullen er een aantal gebouwen moeten komen die goedkoop zijn, deze zullen na het evenement weer gesloopt moeten worden.

?Wir sind bedacht, alles was baulich entsteht auch nachnützen zu können – damit keine baulichen Ruinen entstehen, die wir dann erhalten müssen und unterm Strich nur Geld kosten? Aldus burgemeester Bürgermeister Alois Hasenauer

Het is niet de eerste keer dat een dergelijk groot evenement naar het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, in 2015 organiseerde men de WorldCup afdaling en Super G. En in 1991 de Wereldkampioenschappen, waarbij men hoopt dat dit in 2023 terug komt. Maar men is wel huiverig wat betreft de kosten, men waakt ervoor dit niet uit de hand gaat lopen. Men heeft ten eerste geleerd van het WK in 1991, dit evenement koste miljoenen extra. Vooral de tunnel in Hinterglemm die het verkeer om het dorp begeleide zorgde voor een dikke schuld, deze schuld daar heeft men nog jaren voor moeten boeten.

Om dit niet weer te laten gebeuren helpt de toenmalige burgemeester Peter Mitterer zijn opvolger, maar men kijkt ook naar Schladming waar in 2013 een WK gehouden werd.

Om het WK 2023 Skicircus Saalbach Hintergelmm Leogang Fieberbrunn in goede banen te kunnen leiden denkt men nu al na over hoe men de toeristenstroom moet begeleiden. Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn telt zo rond de 20.000 bedden, maar men is niet bang dat dit te weinig is. Hotelier Thomas Wolf is ervan overtuigt dat het gebied de toestroom aan kan en de tijd is er nog om alles goed te regelen. Over parkeerplaatsen wordt nu al over nagedacht, hierin gaat men samen werken met Maishofen. Zo wil men ervoor zorgen dat de Glemmstraße tijdens dit evenement niet dichtslibt.

Maar het is nog niet zover beide gebieden moeten nog een hoop werk verrichten om de FIS te overtuigen dat hun gebied het beste is, uiteraard weten wij wel welk gebied het moet worden.

De FIS zal in mei 2018 hierover beslissen.

Onze eerdere berichtgeving hierover kun je hier en hier vinden, over de Wereldbeker in 2015 kan je hier, hier en hier vinden.

Bron: Salzburg.orf.at

© salzburg.orf.at

Stadion WK 2023 Saalbach

© salzburg.orf.at

Stadion WK 2023 Saalbach

Summittravel728x90

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...