WK 2025 Krijgt Saalbach het wereldkampioenschap?

Saalbach WK 2025
© Wolfgang Breitfuß

WK 2025 Krijgt Saalbach het wereldkampioenschap? Het WK 2025 stemming zou gisteren beginnen, maar de wereldwijde Corona pandemie gooit hier roet in het eten. Saalbach is de kandidaat voor Oostenrijk na de verloren strijd voor het WK 2023.

Gisteren zou de de Saalbacher Wereldbeker-delegatie onder leiding van Bartl Gensbichler in Thailand geland zijn, helaas brengt de gebeurtenissen rond de huidige situatie roet in het eten. In 2018 verloor Saalbach het bid aan Meribel/Courchevel. Direct na deze uitslag stelden zij zich kandidaat voor het WK in 2025. Deze keer moet Saalbach het opnemen tegen Crans Montana en Garmisch Partenkirchen waarbij de kansen op een goede afloop groot is. Maar wanneer wordt dan de beslissing genomen is de vraag.

Dat weet men niet wel is bekend dat het FIS-bestuur eind mei bijeen komt om te beslissen over de procedure. Een stemming tijdens de FIS najaarsvergadering in oktober in Zürich is ook nog een optie. Volgens Bartl Gensbichler is een congres geen must voor de beslissing. Het FIS-bestuur kan dit ook beslissen in een videoconferentie maar dit staat eind mei niet op de agenda. Het FIS-bestuur bestaat uit 16 personen waaronder ÖSV-baas Peter Schröcksnadel.

Zwölferkogel Saalbach Hinterglemm
Zicht op de Zwölferkogel

Vertrouwen is groot

Naast Saalbach dienden ook Garmisch-Partenkirchen (Duitsland) en Crans Montana (Zwitserland) hun aanvragen voor 2025 in. Tijdens het FIS-congres op 21 mei 2020 in Royal Cliff (Thailand) zou de definitieve beslissing vallen. Maar het vertrouwen in een goede uitslag is groot zoals te lezen was in de woorden van ÖSV-president Peter Schröcksnadel. Hij is er van overtuigd dat Saalbach een goede organisator is, maar ook heeft Salzburg als Bundesland zich bewezen dat het geweldige evenementen kan organiseren.

Ook de burgemeester van Saalbach Alois Hasenauer is ook optimistisch.

Het is nog even afwachten op het verlossende woord, zal Saalbach weer een WK mogen organiseren dan is dit de tweede keer. In 1991 werd het WK ook door Saalbach georganiseerd. Als het WK in 2025 naar Saalbach komt zal dit op de Zwölferkogel gehouden worden.

Onze eerdere berichtgeving over het WK 2023 kun je hierhier, hierhierhierhierhier en hier vinden, over de Wereldbeker in 2015 kun je hierhier en hier vinden. Al onze berichtgeving over de nieuwe Zwölferkogel kan men hier vinden, en eerdere berichtgeving over het WK 2025 is hier, hier en hier te vinden

Bron

FIS Europacup_ Abfahrt der Herren in Saalbach Hinterglemm

© Daniel Roos via Saalbach.com

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...