WK 2025 Saalbach is een stapje dichterbij

Zwölferkogel Saalbach HinterglemmHet WK 2025 in Saalbach is weer een stapje dichterbij, nadat zij de bid voor het WK 2023 verloren aan Courchevel/Méribel stelde men zich direct kandidaat voor het WK 2025. Inmiddels hebben de Oostenrijkse skibond (ÖSV) en Saalbach hun gezamenlijke concept ingediend bij de International Ski Federation (FIS).

Het was een zure appel die gegeten werd in mei 2018, de uitslag was ten nadele van Saalbach, maar men bleef niet bij de pakken neer zitten. Direct stelde zij zich kandidaat voor het WK 2025. De financiën heeft men al voor elkaar en diverse investeringen zijn al gedaan of is men druk mee bezig. Zo is de afdaling op de Zwölferkogel al een permanente trainingsroute geworden en is men druk bezig met de bouw van de nieuwe Zwölferkogel.

Vertrouwen is groot

Naast Saalbach dienden ook Garmisch-Partenkirchen (Duitsland) en Crans Montana (Zwitserland) hun aanvragen voor 2025 in, tijdens het FIS-congres op 21 mei 2020 in Royal Cliff (Thailand) zal de definitieve beslissing vallen. Maar het vertrouwen in een goede uitslag is groot zoals te lezen was in de woorden van ÖSV-president Peter Schröcksnadel. Hij is er van overtuigd dat Saalbach een goede organisator is, maar ook heeft Salzburg als bundesland zich bewezen dat het geweldige evenementen kan organiseren.

Ook de burgemeester van Saalbach Alois Hasenauer is ook optimistisch.

Nieuwe Zwolferkogelbahn

De nieuwe Zwölferkogelbahn, © Daffie via alpinforum.com

Het is nog even afwachten op het verlossende woord, zal Saalbach weer een WK mogen organiseren dan is dit de tweede keer. In 1991 werd het WK ook door Saalbach georganiseerd. Als het WK in 2025 naar Saalbach komt zal dit op de Zwölferkogel gehouden worden.

Onze eerdere berichtgeving over het WK 2023 kun je hierhier, hierhierhierhier, hier en hier vinden, over de Wereldbeker in 2015 kun je hierhier en hier vinden. Al onze berichtgeving over de nieuwe Zwölferkogel kan men hier vinden.

Bron

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...