WK Mountainbike Leogang Joost en Maaike doen verslag!

TeamNL Milan Vader

Wij zetten in op Milan Vader voor een podiumplek en wellicht wel het hoogste trede

WK Mountainbike Leogang Joost en Maaike doen verslag! We kregen een leuk verslag binnen (video en foto’s) van Joost en Maaike die meehelpen als parcourscontroleur.

“In de eerste plaats zijn we voor de winter, het skiën, naar Oostenrijk verhuisd, maar we hebben de andere jaargetijden en activiteiten net zo goed leren waarderen. De afgelopen zomers zijn we bijvoorbeeld heel actief geweest met fietsen: racefiets, mountainbike en downhill. Vanuit ons Sportchalet in Viehhofen organiseerden we verzorgde en begeleide fietsweken en laten we onze gasten de mooiste plekjes van Salzburgerland zien. Het Mountainbiken, Downhill en E-bike groeit enorm in Oostenrijk. Er wordt steeds meer infrastructuur voor aangelegd in de vorm van fietspaden, mountainbike-trails en bike-parks. Liften worden uitgebreid met fietstransport, hier in het Glemmtal gaan in de zomer van 2021 zelfs 6 gondelliften draaien en er komen ieder jaar weer nieuwe paden bij. Om veilig met onze gasten al dat moois te ontdekken, hebben we afgelopen week allebei de opleiding tot Mountainbike Gids gevolgd en succesvol afgerond!

Naast de Mountainbike trails en downhill-lines van Saalbach-Hinterglemm maken we ook regelmatig gebruik van het Epic Bikepark Leogang. Hier vind je Oostenrijks grootste verzameling van MTB Downhill kilometers en techniekparcours om je eigen vaardigheid verder aan te scherpen. Het is hier de hele zomer en herfst een fietsmekka. Deze week is er extra veel bedrijvigheid in verband met het WK Mountainbike. De dames en heren van de lange adem komen in actie op het onderdeel Cross Country, de waaghalzen bij het Downhill en tot onze verbazing is er ook een officieel WK E-Bike! We moesten er eerst een beetje om lachen, want fietsen met een hulpmotor dat is toch een beetje smokkelen? Inmiddels hebben we onze ideeën bijgesteld, eigenlijk combineren de E-bikers het Cross Country met Downhill in één discipline. Wat kunnen die afdalen zeg!

Team Belgie Mountainbike

Team België

Het WK kan gelukkig doorgaan, maar is dit jaar zonder publiek. Om het toch van dichtbij mee te kunnen maken, hebben we ons als vrijwilligers aangemeld. Een aantal dagen helpen we mee als parcourscontroleur en bij een aantal wedstrijden mogen we ondersteunen bij de tijdwaarneming. Tijdens de trainingen was goed te zien hoe de teams de moeilijke passages analyseren om zo de snelste lijn tussen, over en langs de boomwortels en stenen te vinden. Grote verschillen zien we tussen de deelnemers die juist beter zijn in het omhoog fietsen en de rijders die goed kunnen afdalen. De eersten komen gespannen naar beneden en door een klein foutje kom je stil te staan of erger….

Bergrettung WK Mountainbike

Op strategische plekken staan alle dagen de Bergrettung en Erste Hilfe paraat en zijn er helikopterlandingsplaatsen ingericht langs het parcours. Bij de trainingen stonden we op interessante passages en konden we zien hoe het inpakken van een gevallen deelnemer op een ‘banaan’ werd geoefend. In dit geval zit er een wiel midden onder de ‘banaan’ zodat de hulpdienst de gewonde naar de dichtstbijzijnde helikopter kunnen rollen. De waaghalzen komen op deze stukken van het parcours in hun element  en stuiteren vloeiend en ogenschijnlijk ontspannen naar de beneden.

Team Frankrijk Mountainbike

Team Frankrijk

Leuk om te zien hoe internationaal het deelnemersveld is, van over heel de wereld zien we deelnemers voorbij komen. Zodra de oranje pakjes van Nederland en de blauw-zwarte tricots van België in het vizier komen, letten we natuurlijk extra goed op.

Afgelopen twee dagen werd er alleen nog getraind, vanaf woensdag beginnen de eerste wedstrijden. In het weekend zijn de koningsnummers aan de beurt, dan spat de modder ons waarschijnlijk om de oren. Wil je het evenement volgen, dan kan dat op 10 een 11 oktober o.a. via de Livestreams van Red Bull TV

Wij gaan in ieder geval nog een paar dagen genieten van het WK en dan volgende week zelf en met gasten weer op pad, genieten van de fantastische herfstverkleuringen in de prachtige natuur om ons heen! WK Mountainbike Leogang is er helemaal klaar voor.

Maaike van der Valk en Joost Smit

Sportchalet Viehhofen www.sportchaletviehhofen.com

 

sportchalet viehhofen logo 250

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...