WK Saalbach Hinterglemm in 2023

 

Ski World Cup Afdaling Saalbach-Hinterglemm 2015

Afdaling WC Saalbach Hinterglemm 2015 © Saalbach.com

WK Saalbach Hinterglemm in 2023. Na de WorldCup afdaling en Super G afgelopen februari in Saalbach Hinterglemm gaat het Skicirus zich kandidaat stellen voor het WK in 2023.

Tijdens een presidentsconferentie van het Österreichischen Skiverband (ÖSV) werd het besluit genomen dat niet St. Anton maar Saalbach Hinterglemm zich kandidaat mag stellen. Mocht dit uiteindelijk aan het skicircus toegewezen worden dan keert het WK circus terug naar de plek waar men in 1991 ook was.

 “Allereerst wil ik zeggen dat zowel Saalbach-Hinterglemm als die van St. Anton am Arlberg ons ervan hebben overtuigt dat we 2 hele sterken kandidaten hebben. De Conferentie van voorzitters heeft besloten om verder te gaan met de kandidatuur van Saalbach-Hinterglemm”

“Nu we hebben gezien hoe zorgvuldig de interne kandidatuur is voorbereid en met de organisatorische know-how die aanwezig is zijn we ervan overtuigd dat de regio Saalbach-Hinterglemm met de besten de internationale strijd aan kan gaan”

Aldus ÖSV President Peter Schröcksnadel.

De afgelopen tijd streden St. Anton en Saalbach voor het kandidatuurschap en uiteindelijk werd het Saalbach en mag het hopen dat het WK weer terugkomt na 32 jaar.

Mocht Saalbach Hinterglemm het WK weer mogen organiseren dan is dit de 10e keer dat er een WK in Oostenrijk gehouden wordt, de laatste keer was in 2013 in Schladming.

© salzburg24.at

WK Saalbach 2023

We wachten af maar het zal niet eerder georganiseerd worden in Oostenrijk dan 2023. Het WK wordt om de twee jaar georganiseerd. In 2015 was het Amerikaanse Vail en Beaver Creek de gastheer van het WK en voor het WK in 2017 is o.a. St Moritz in Zwitserland kandidaat om het te mogen organiseren.

De organisatie van het WK in Schladming heeft 400 miljoen euro’s in het organiseren van het WK 2013 gestoken. Zelf vonden we dat erg veel maar lees ook even het bron artikel dan weet je waar het oa. aan is uitgegeven. Tevens kwamen zo 400.000 toeschouwers op dit Fantastische evenement af (Bron).

Bron: Salzburg24.at

 

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×