Woensdag uitzonderlijke temperaturen


Woensdag uitzonderlijke temperaturen

Een klein lagedrukgebiedje afkomstig vanaf de Noordzee veroorzaakt vandaag en ook morgen voor enkele buien in vooral het noorden en oosten van Oostenrijk. Maar ondanks dat de buien uit het noorden komen, is het nog altijd vrij zacht. In het westen is het juist zonnig deze dagen.

Vanmorgen is het overal droog en in met name Vorarlberg, Tirol en delen van Karinthië schijnt geregeld de zon flink. Elders komen dikke wolkenvelden voor en het kwik stijgt vlot. Vanmiddag wordt de bewolking in het noordoostelijk deel dik genoeg voor enkele buien, deze buien kunnen tot aan de lijn Salzburg-Villach doortrekken. Ten westen van deze lijn blijft het nagenoeg droog. Het wordt maximaal 21 graden in gebieden met buien, tot 24-26 graden met veel zon in het westen en zuidwesten.

Morgen lijkt het weerbeeld sterk op dat van vandaag. Het hogedrukgebied op de weerkaart hierboven wordt wel sterker, hierdoor is het prachtig weer in het westen. Maar in het oosten komt meer bewolking voor en blijven buien mogelijk. Het wordt ook nu weer 20 of 21 graden in het oosten tot 24 á 26 graden in gebieden met zon.

Woensdag keert de nazomer overal terug. Na een ochtend met mogelijk mist schijnt de zon vrijwel de hele dag uitbundig. De zuidwestenwind voert daarbij weer erg warme lucht aan; het wordt maximaal 22 tot 27 graden. Ook donderdag is het nazomers met veel zon en hoge temperaturen.

Vanaf vrijdag wordt het een stukje wisselvalliger, geregeld vallen enkele buien. Maar na het weekend stijgt de kans op warm nazomerweer opnieuw. Zicht op een kou-uitbraak is er vooralsnog niet. Op z’n vroegst is dat pas eind oktober mogelijk…

Jeroen Elferink

Gries am Brenner kijkend richting Brennerautobahn © Ger Zonneveld Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Mesnerwirt Westendorf

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...