Woensdag “Wintereinbruch” Kitzbüheler Alpen

Woensdag “Wintereinbruch” Kitzbüheler Alpen

tirol

Gisteren konden we in Tirol nog even genieten van de gunstige invloed van een tussenhoog. Na lokale Hochnebel en wat lagere bewolking werd het een mooie dag met vooral in de bergen veel zon. Even genieten dus nog en diegenen die nog even een mooie bergwandeling willen adviseren we omdat dan vandaag nog te doen want woensdag krijgen we te maken met een eerste “Wintereinbruch” met sneeuw tot 1500 en lokaal zelfs 1300 meter hoogte.

Weerbericht Kitzbüheleralpen  Europwetter

De kouinval die kort maar heftig zal zijn wordt in de steigers gezet door hoogtetrog (uitzakkend laag) inclusief koudeputje welke in de periode van dinsdag, woensdag over de Oostenrijkse Alpen zal trekken. Het koufront passeert in de loop van de woensdag met neerslag en veel wind.

Vandaag start de dag nog veelbelovend, in de middag dan al meer wolken snel gevolgd door eerste neerslag in de westelijke delen. Aanvankelijk sneeuwt het pas boven de 2000 meter maar woensdag op en na passage van het koufront gaan de temperaturen in alle hoogtes markant onderuit. Ga maar na, vandaag op 1500 meter nog een graad of 17, woensdag nog hooguit 2 en daarmee gewoon 15 graden kouder. Pakken we ook nog even het nulgradenniveau erbij dan zien we dat kelderen van 3600 naar 1700 meter. De sneeuwvalgrens daalt algemeen naar een hoogte tot circa 1500 meter maar onder gunstige omstandigheden is sneeuw tot een hoogte van 1300 meter mogelijk. Het moge dus duidelijk zijn dat we daarmee met een eerste “Wintereinbruch” in de Kitzbüheler Alpen te maken gaan krijgen waarbij boven de 1500 tot 1800 meter 20 tot 30cm sneeuw kan gaan vallen, lokaal is onder gunstige omstandigheden (Stau) ook nog meer mogelijk.

Diegenen die woensdag in de Oostenrijkse Alpen en de Tiroler Alpen onderweg zijn moeten dus rekening houden met onvervalste winterse omstandigheden waarbij het verkeer vooral op de kleinere doorgaande wegen en Alpenpassen te maken zullen krijgen met gladheid door sneeuw en boven de 1700 meter ook door bevriezing! Voor diegenen die woensdag van plan waren de bergen in te trekken wellicht het advies: niet doen.

Donderdag is de eerst “Winterspuck” dan weer voorbij, achter het koufront in de polaire lucht wordt snel weer droog en ook de zon komt weer tevoorschijn. Dit zal tevens de opmaak zijn voor een langer durende periode met stabiel en rustig hogedrukweer. In de bergen Sonne pur, in de dalen weer toenemende kans op Hochnebel.

Weer Tirol 22 sept 2015

Weer Tirol 22 sept 2015

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×