Wolfgangsee in het Salzkammergut

Wolfgangsee

Wolfgangsee in het Salzkammergut

We kregen weer wat foto’s aangeleverd vanuit de omgeving van de Wolfgangsee. In deze omgeving zijn meer meren aanwezig. Ook zijn wij eens dieper in dit meer gedoken.

Vroeger was de naam van dit meer de Abersee en dit is gewijzigd in de Wolfgangsee. Het meer ligt in twee Bundeslander van Oostenrijk. Het grootste gedeelte ligt in het Salzburgerland en een klein gedeelte in Ober Österreich. Ook is het de omgeving van de Salzkammergut.

Nog even over de naam van de See

De oorspronkelijke naam was dus Abersee. De eerste verwijzing naar deze naam stamt uit het jaar 788. Vanaf het jaar 1391 werd het in de volksmond Wolfgangersee genoemd maar nooit is het tot een naamswijziging gekomen. De reden van deze naam is gelegen in het feit dat er natuurlijk vlakbij een dorp is die luistert naar de naam Sankt Wolfgang.

Pas na de 2e wereldoorlog is de naam gewijzigd in Wolfgangsee. Dit is gekomen door het opkomende toerisme. Als je nu nog vraagt in de omgeving naar de Abersee dan zullen de Oostenrijkers je wat vreemd aankijken. 🙂

De Wolfgangsee ligt op een hoogte van 538 meter en heeft een oppervlakte van 13 km2. Het diepste punt van de Wolfgangsee ligt op 114 meter. Het meer is dus op het diepste punt 424 meter diep! Nog een leuk weetje is de volgende. Het water stroomt natuurlijk ook ergens heen. Dit gebeurd met een snelheid van ongeveer 5,4 m3 per seconde. Dat betekent dat het meer helemaal is voorzien van “nieuw water” in 4 jaar tijd.

Als je de bergen in deze omgeving in gaat dan kun je dit ook zomaar tegenkomen.

Wolfgangsee

Wolfgangsee

Wolfgangsee

 

Wolfgangsee

Hebben jullie al onze top 10 van de meren gelezen of het vervolg er op? Dit is allemaal terug te lezen op de website. Wil jij nu ook eens een meer belichten. Stuur dan jou stukje in met foto’s als het kan naar info@fantastischoostenrijk.nl

Wolfgangsee

Foto @timmo kaspers


Wolfgangsee

Foto @timmo kaspers

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat.  Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×