Wolfgangsee in het Salzkammergut

Wolfgangsee

We kregen weer wat foto’s aangeleverd vanuit de omgeving van de Wolfgangsee. In deze omgeving zijn meer meren aanwezig. Ook zijn wij eens dieper in dit meer gedoken.

Vroeger was de naam van dit meer de Abersee en dit is gewijzigd in de Wolfgangsee. Het meer ligt in twee Bundeslander van Oostenrijk. Het grootste gedeelte ligt in het Salzburgerland en een klein gedeelte in Ober Österreich. Ook is het de omgeving van de Salzkammergut.

Nog even over de naam van de See

De oorspronkelijke naam was dus Abersee. De eerste verwijzing naar deze naam stamt uit het jaar 788. Vanaf het jaar 1391 werd het in de volksmond Wolfgangersee genoemd maar nooit is het tot een naamswijziging gekomen. De reden van deze naam is gelegen in het feit dat er natuurlijk vlakbij een dorp is die luistert naar de naam Sankt Wolfgang.

Pas na de 2e wereldoorlog is de naam gewijzigd in Wolfgangsee. Dit is gekomen door het opkomende toerisme. Als je nu nog vraagt in de omgeving naar de Abersee dan zullen de Oostenrijkers je wat vreemd aankijken. 🙂

De Wolfgangsee ligt op een hoogte van 538 meter en heeft een oppervlakte van 13 km2. Het diepste punt van de Wolfgangsee ligt op 114 meter. Het meer is dus op het diepste punt 424 meter diep! Nog een leuk weetje is de volgende. Het water stroomt natuurlijk ook ergens heen. Dit gebeurd met een snelheid van ongeveer 5,4 m3 per seconde. Dat betekent dat het meer helemaal is voorzien van “nieuw water” in 4 jaar tijd.

Als je de bergen in deze omgeving in gaat dan kun je dit ook zomaar tegenkomen.

Wolfgangsee

Wolfgangsee

Wolfgangsee

 

Wolfgangsee

De komende tijd zullen we eens wat meer meren gaan belichten. We hadden al eens een top 10 gemaakt. Die komt komende week online. Maar alle prachtige meren passen vast niet in deze top 10. Wil jij nu ook eens een meer belichten. Stuur dan jou stukje in met foto’s als het kan naar info@fantastischoostenrijk.nl

Wolfgangsee

Foto @timmo kaspers


Wolfgangsee

Foto @timmo kaspers

Alpen Reizen

Banner Chalethuren Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht