Wolfsklamm Stanz een bezoek waard

Wolfsklamm @doenja van der Velden

Wolfsklamm @doenja van der Velden

Wolfsklamm Stanz een bezoek waard

Via onze facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zijn er weer mooie foto’s gepost. Dit keer van de Wolfsklamm. Doenja van der Velden was daar en heeft ons aangezet om het maken van een apart bericht van deze klamm. Foto’s zijn ook van haar en we hebben er nog wat weetjes bijgeschreven.

De Wolfsklamm is een adembenemende kloof in het dorp Stans, gelegen in de regio Tirol, Oostenrijk. Het staat bekend om zijn spectaculaire watervallen, steile rotswanden en weelderige vegetatie, en biedt bezoekers een onvergetelijke natuurervaring. Hier zijn enkele details en activiteiten die je kunt doen bij de Wolfsklamm:

Overzicht van de Wolfsklamm

Locatie: Stans, Tirol, Oostenrijk
Lengte: Ongeveer 1,5 kilometer
Hoogteverschil: Circa 254 meter
Rivier: Stallenbach stroomt door de kloof

Activiteiten en Bezienswaardigheden

 1. Wandelen door de Kloof:
  • Houten Loopbruggen en Trappen: De kloof is voorzien van goed onderhouden houten loopbruggen en trappen die bezoekers door de smalle, steile passages van de kloof leiden. Dit pad voert langs spectaculaire watervallen en door nauwe rotsspleten, wat zorgt voor een spannend avontuur.
  • Uitkijkpunten: Langs de route zijn er verschillende uitkijkpunten waar je kunt stoppen en genieten van het uitzicht op de indrukwekkende watervallen en de omliggende natuur.
 2. Natuurlijke Schoonheid:
  • Watervallen: De Wolfsklamm is beroemd om zijn prachtige watervallen, die zorgen voor een koele nevel en een rustgevend geluid terwijl je door de kloof wandelt.
  • Vegetatie: De kloof is omgeven door dichte bossen en mosbedekte rotsen, wat bijdraagt aan de serene en bijna sprookjesachtige sfeer.
 3. Heilig-Geist-Kirche:
  • Pelgrimspad: De wandelroute door de kloof leidt naar de Heilig-Geist-Kirche (Heilige Geest Kerk), een historische pelgrimskerk die boven de kloof ligt. Deze kerk biedt niet alleen spirituele waarde, maar ook een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en valleien.
 4. Verbindingsroutes:
  • Hoge Bovenpad: Na de kloof kun je verder wandelen op het ‘Hoge Bovenpad’, een route die je naar hoger gelegen gebieden en andere wandelpaden in de regio leidt.

Praktische Informatie

 • Openingstijden: De Wolfsklamm is doorgaans geopend van mei tot oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden.
 • Toegangsprijzen: Er wordt een toegangsprijs gevraagd om de kloof te betreden. Dit geld wordt gebruikt voor het onderhoud en de veiligheid van de paden.
 • Bereikbaarheid: De kloof is goed bereikbaar met de auto en er zijn parkeerfaciliteiten beschikbaar in Stans. Het dorp Stans is ook bereikbaar per trein, en de kloof ligt op wandelafstand van het treinstation.

Tips voor Bezoekers

 • Kleding en Schoenen: Draag stevige wandelschoenen en comfortabele kleding. De paden kunnen nat en glad zijn, dus goede grip is belangrijk.
 • Veiligheid: Volg altijd de aangegeven paden en veiligheidsinstructies. Wees voorzichtig bij smalle en steile stukken.
 • Eten en Drinken: Neem voldoende water en snacks mee, vooral als je van plan bent om verder te wandelen na de kloof.
 • Beste Tijd om te Bezoeken: Vroeg in de ochtend of later in de middag zijn goede tijden om de drukte te vermijden en te genieten van de rustige natuur.

Conclusie

De Wolfsklamm biedt een unieke en avontuurlijke ervaring in de prachtige omgeving van Tirol. Het is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers, wandelaars en iedereen die wil genieten van de ongerepte schoonheid van de Oostenrijkse Alpen. Met zijn spectaculaire watervallen, historische pelgrimspad en goed onderhouden wandelpaden, is de Wolfsklamm een must-see attractie in de regio.

Wolfsklamm @doenja van der VeldenWolfsklamm @doenja van der VeldenWolfsklamm @doenja van der VeldenWolfsklamm @doenja van der VeldenWolfsklamm @doenja van der VeldenWolfsklamm @doenja van der VeldenWolfsklamm @doenja van der Velden

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×