Worden Russische Hotels in Tirol geveild?

Hotel Maximilian Serfaus

Hotel Maximilian Serfaus

Worden Russische Hotels in Tirol geveild? De Tiroler Sparkasse (Tispa) heeft verzocht tot gedwongen veiling van verschillende Tiroolse hotels van de Russische politieke familie Metelskiy.

Toch ziet de manager dit niet als een bedreiging, eerder ging al een hotel van de familie in Wenen failliet. Een groep Russische investeerders kocht jaren geleden verschillende hotels in Tirol. De familie Metelskiy bezit via Maximilian-groep het Mozart Hotel Vital in Ried in het Oberinntal, evenals het Hotel Maximilian en het Tiroler Hof, inclusief een flatgebouw in Serfaus.

Familie Metelskiy

Deze familie van Andrei Metelskiy is een politicus van uit de partij van Poetin en door de oorlog met Oekraine staat ook hij in de spotlights. Zo werd hij al in 2019 door Alexei Navalny beschuldigd van het maskeren van zijn eigendom van de Alpenhotels maar ook van een hotel in Wenen en een herenhuis. Dit door de vastgoeden op naam van zijn toen 75 jarige moeder Eldibitta te registreren.

Veiling dreigt

Door de oorlog lopen de zaken voor Russische ondernemers niet echt goed meer zo ook voor de hotels van de familie Metelskiy. Zeker nu hun hotels bedreigd worden tot een verplichte veiling. Er loopt sinds 2020 al een veilingprocedure voor de bedrijven van Mozart Vital Hotel GmbH in en Hotel Maximilian Gesellschaftm.b.H. (Hotel Maximilian en Tiroler Hof inclusief flatgebouw in Serfaus). Dit heeft de Tiroler Sparkasse (Tispa) aan Tiroler Tageszeitung bevestigd dat zij dit in werking hebben gesteld omdat de overeengekomen betalingen niet nagekomen zijn.

Voor het Sotour Austria Hotelbetriebs GmbH in Wenen werd eind 2021 al een faillissementsprocedure opgestart. Volgens de KSV is er een schuld van 390.000 euro met een vordering op de moedermaatschappij van de Serfauser Hotels, Sotour Maximilian GmbH, van 500.000 euro.

Dmitry Leonovich de beheerder en partner van de familie legde in de Tiroler Tageszeitung uit dat noch de veilingprocedures van Tispa, noch het faillissement van Sotour Austria de exploitatie van de hotels zouden beïnvloeden.

“De hotels werken uitsluitend met eigen middelen. De verplichtingen worden nagekomen, de hotels functioneren”, aldus Leonovich.

De veilingprocedures zijn te wijten aan betalingsmoeilijkheden tijdens de pandemie omdat subsidies of coronagelden van Cofag en de staat nog niet zijn binnengekomen.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...