Wordt de skivakantie duurder?

skivakantie duurder Skipas

Wordt de skivakantie duurder? Dit kon wel eens het geval zijn mede door de energiecrisis. Hier houden de gebieden in Stiermarken rekening mee.

Het is augustus iedereen denkt nog aan mooi weer en de zomervakantie maar de gebieden kijken al langzaam naar het aankomende winterseizoen. Dit geval niet zozeer over mogelijke maatregelen maar door de stijgende energiekosten. De situatie is moeilijk aldus Präbichl-baas Johann Roth, de energiekosten zijn bijna verdrievoudigd.

De stijging is in alle gebieden merkbaar en dat zal de prijzen voor de tickets op drijven.

Besparen

Het ontbreekt volgens Johann Roth in ieder geval aan verbeeldingskracht om grote energiebesparende maatregelen te nemen. In ieder geval voor zover dat zinvol zou zijn. Anderzijds kunnen de skigebieden de kostenexplosie niet volledig opvangen en zullen ze een deel ervan moeten doorberekenen aan hun gasten. “Natuurlijk zullen we de ticketprijzen moeten verhogen, en wel in een mate die de afgelopen jaren nooit is gezien”, aldus Roth.

skivakantie duurder TOPFOTO Bernkogel Saalbach

Ook zal het Skicircus waarschijnlijk te maken krijgen met stijgende prijzen.

Stijging tot 10% verwacht

De verwachting is een stijging tot 10% en dan rijst de vraag of het nog wel te veroorloven is voor de gasten. Dit is een vraag die ook de kabelexploitanten bezighoudt.

De prijsstelling zal een evenwichtsoefening zijn tussen wat economisch noodzakelijk is en wat redelijk is voor de markt aldus Karl Fussi, directeur bij Kreischberg en Lachtal.

Deskundigen verwachten een prijsstijging tot tien procent. Vanwege de onzekere situatie zullen de meeste skigebieden hun prijzen daarom pas in september bekendmaken.

Minder sneeuwkanonnen, smallere pistes?

Inmiddels is er een taskforce energie door Georg Bliem baas van Planai opgericht. Zij hebben inmiddels een lijst met 43 punten opgesteld met mogelijke besparingen. Dit omvat een vermindering van de breedte van de pistes, evenals een vermindering van de sneeuwkanonnen of een vertraagde start van het seizoen. “We overwegen ook om de kabelbaanactiviteiten om 8.45 uur te starten in plaats van 8.15 uur – we zullen nu al deze punten bespreken. We weten dat we een verantwoordelijkheid hebben en dat we iets moeten doen.”

De elektriciteitskosten voor de Planaibahn alleen al bedragen al drie miljoen euro per jaar en zullen nu natuurlijk flink stijgen.

Bron: Kronen Zeitung

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Chalet.nl grote banner 900-600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×