Het wordt flink koud

(Foto: Tim Nijsen)

Nog altijd is men druk bezig de daken sneeuwvrij te maken. Gelukkig was het weer gisteren ideaal voor deze klus. De zon scheen gisteren opnieuw flink, maar ondertussen heeft het afgelopen nacht ook weer gesneeuwd. Gelukkig in een groot deel van Oostenrijk geen grote hoeveelheden. Alleen in Zuid-Oostenrijk is een dikker pak gevallen. Hier konden ze de sneeuw nog wel goed gebruiken. In deze regio is namelijk nog maar weinig sneeuw gevallen.

Vandaag is het op een laatste sneeuwbui na zo goed als droog. Vanuit het westen breekt steeds vaker de zon door maar het is wel een behoorlijk stuk frisser. Op 1500 meter vriest het overdag 10 graden. Daarbij staat een stevig noordenwindje. Als laatste breekt de bewolking open in Oost-Oostenrijk.

Het weekend verloopt koud en grotendeels bewolkt. Vooral Oostwaarts vanaf Innsbruck heeft de zon soms moeite door te breken. Boven de 500 meter blijft het op alle hoogtes vriezen. Tijdens heldere en windstille nachten kan het kwik wegzakken naar 10 tot 15 graden onder nul. Op 1500 meter vriest het 7 á 8 graden.

Maandag schijnt de zon vaker. In de temperatuur weinig verandering. Het is vrij rustig in de atmosfeer. Perfect skiweer!

Later komende week verscherping van de kou. Een blokkade ontstaat en koude lucht vanuit Rusland bereikt Oostenrijk. De temperatuur komt in een ‘vrije val’. Op een enkele stofsneeuwbui na is het aanhoudend droog, en op heldere dagen koelt het gigantisch af. Op uitgebreide schaal nachtvorst van -15 tot -25C. Temperaturen die we misschien overdag op de hoogste gletsjers van Oostenrijk ook zullen zien. Het is dus prachtig maar koud wintersportweer.

Jeroen Elferink

De sneeuwomstandigheden zijn de komende weken op en top. Mocht je nog opzoek zijn naar een verblijf in Oostenrijk, bekijk dan eens onze accommodatiepagina.

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...