Wordt het eindelijk droger en stabieler?

Eindelijk naar het zwembad?

Wordt het eindelijk droger en stabieler?

Al dagenlang hebben we in Oostenrijk te maken met een wisselvallig weerbeeld. Zonnige momenten, wolkenvelden en soms flinke buien wisselen elkaar af. Een mooie meidag met bijna de hele dag zon is alweer even geleden. Wordt het eindelijk droger en stabieler?

Ook vandaag zit droog weer er helaas niet in. Tijdens de ochtend ligt een storing met buien over Karinthië richting Niederösterreich. Hier kan het regionaal al flink regenen. Ten westen hiervan zijn in bijvoorbeeld Tirol brede opklaringen. Maar de lucht warmt hier snel op en stapelwolken ontstaan. Uiteindelijk trekken vanmiddag over geheel Oostenrijk opnieuw enkele regen- en onweersbuien. Alleen in Vorarlberg kan het de hele dag wel eens droog blijven. Ook Tirol heeft langer droge dan natte condities. Maar elders verloopt de middag toch vaker nat. Het wordt voor de buien uit niet koud; 20 tot 26 graden.

Vanavond lossen de buien en tijdens de nacht komen brede opklaringen voor. In opklaringsgebieden ontstaat gemakkelijk mist of lage bewolking die op bergen hangt.


Morgen start droog met ruimte voor de zon, maar al snel neemt vanuit het westen de bewolking toe. Rond het middaguur ontstaan felle regen- en onweersbuien in Vorarlberg en Tirol. De buien trekken niet veel oostelijker dan Salzburgerland of Niederosterreich. In het zuiden en oosten verloopt de maandag dus zonnig en warm; het wordt hier 24 tot 27 graden. In het westen en noorden blijft de temperatuur iets achter. Vooral in Tirol en Salzburg is lokaal noodweer mogelijk; hou rekening met windstoten en hagel.

Morgenavond trekken de buien iets oostelijker, om uiteindelijk tijdens de nacht over geheel Oostenrijk te trekken.

Dinsdag is het koeler met meer buien en weinig zon. Het wordt 15 tot 20 graden, op 1500 meter is het fris met 6 graden. Na een droge woensdag is het ook de rest van de week weer een komen en gaan van buien en regengebieden. Zicht op langdurig stabiel zomerweer is er nog niet.

Jeroen Elferink

Van Beeck tenten

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Intersport Twinsport banner 1200x700 Zomer 2024

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×