Wordt het zowaar lenteachtig?

Brixen im Thale gisteren aan het eind van de dag. De zon zorgt voor veel instraling waardoor de grond warm is. Maar toch vroor het en vielen er enkele sneeuwbuien. De sneeuw bleef hierdoor wel in de bomen liggen. Een apart gezicht.

Vandaag starten we dag opnieuw vrij winters met enkele sneeuwbuien tot 600 meter! In enkele dalen is het wit maar de sneeuw smelt deze ochtend snel weg. Vanmiddag raakt het opnieuw bewolkt en volgt er vanuit het Oosten regen. Het betreft hier een warmtefront met oplopende temperaturen. De sneeuwgrens stijgt van 600 meter deze ochtend naar 1900 meter vanavond. Een flinke stijging dus!

Morgen warmt de lucht verder op en trekt de sneeuwgrens zich terug tot in het hooggebergte. Ondanks bewolking en enkele buien wordt het 12 tot 17 graden, prima groeizaamweer. Ook kan de sneeuw eindelijk serieus beginnen te smelten.

Vrijdag kan het zowaar lenteachtig worden. De temperatuur stijgt verder en de 20 graden ligt binnen handbereik. Met veel zon in het westen is het even flink genieten. Maar de lucht is wel wat onstabiel en in het Oosten zullen regenbuien ontstaan. Lokaal met onweer.

Het weekend verloopt mild met temperaturen tussen de 18 en 24 graden. Eindelijk temperaturen die normaler zijn voor medio mei. En dat mag ook wel na een maand lang te lage temperaturen.

Jeroen Elferink

Alpen Reizen

Instagram Banner

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht