Wordt het ooit nog eens herfst?

Vanuit het Noorden komt een koufront dichterbij, en de komende is het weer niet helemaal meegaand. Maar in grote lijnen komt er nog steeds geen eind aan het prachtige, warme en zonnige septemberweer. Sterker nog, dit weekend stijgt de luchtdruk weer en de herfst is ver te zoeken.

Morgen ligt het koufront stationair boven Oostenrijk en gaat daar voor de nodige buien zorgen. Desondanks is het zeker niet koud, met middagtemperaturen schommelend tussen de 20 en 24 graden. In de ochtend valt de meeste regen in Voralberg, Tirol en het Salzburgerland, in de middag trekken de buien zuidwaarts. Het langst droog is het dan in Voralberg. De buien kunnen pittig uitpakken, met onweer en hagel. Maar vooralsnog verwacht ik geen grote overlast.

Zaterdag zien we nog een paar laatste buien in Westelijk en Noord Oostenrijk. Hier overheerst ook nog de bewolking, maar in Karinthie en Stiermarken is al breed opgeklaard. Hier verloopt de middag meest zonnig en warm. De temperatuur ligt van 19 graden in Innsbruck tot 26 in Klagenfurt.

Zondag is de lucht weer strakblauw. Met overal veel zon wordt het 24 tot 27 graden.

Na het weekend wordt het nog warmer. Door de komst van een (ex-)orkaan net buiten het continent, wordt er extra warme lucht vanuit het Zuiden richting het Noorden gepompt.

Tja de herfst is ver te zoeken… half september en de weersverwachting is meer passend voor begin juli.

Geniet ervan!
Jeroen Elferink

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht