Wordt het ooit nog herfst?

weerbericht herfst
Wordt het ooit nog herfst?

De (na)zomer weet van geen wijken in Oostenrijk. Dagelijks schijnt de zon uitbundig en stijgt het kwik naar zomerse waarden. Toch is het nog maar enkele dagen totdat oktober start. Wordt het ooit nog (echt) herfst?

Vanmorgen begint de dag zonnig, al komt net als de voorgaande ochtenden in enkele dalen wat mist of nevel voor. Deze mist en nevel lossen in de loop van de dag op, en vanmiddag wordt het maximaal 24 tot 27 graden. Naast zon trekken ook enkele dunne sluierwolken over.

Morgen trekken meer hoge wolkenvelden over het westen van Oostenrijk. Elders blijft het zonnig en opnieuw wordt het flink warm voor eind september. De temperatuur stijgt naar waarden tussen 24 en 28 graden. De hoogste temperaturen vinden we vooral in het oosten van Oostenrijk.

Vrijdag schijnt de zon weer overal uitbundig, de hoge wolkenvelden zijn doorgetrokken. Ook nu is van herfst geen sprak want het wordt maximaal 24 tot 26 graden.

Zaterdag komt vanuit het noorden een storing dichterbij, in het Flachland vallen enkele buien. In de bergen en aan de zuidkant blijft het zonnig. Omdat de wind uit het noorden komt wordt het iets minder warm; maximaal 21 tot 25 graden.

Zondag trekken de enkele buien door en is het overal weer fraai nazomerweer. Kortom van echt herfst is de komende tijd amper tot geen sprake.

Jeroen Elferink

skioutlet 2022 grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...