World Cup Opening Sölden

skiweltcup Sölden

Tradities zijn mooi en in de wintersportwereld zijn er een aantal FANtastische tradities, zo weet je dat er rond de jaarwisseling het Vierschansentoernooi gehouden wordt. Ook weet je dat in januari de Hahnenkammrennen gehouden wordt, een andere traditie is de seizoensopening van de Wold Cup. Traditiegetrouw is dit in oktober en is Sölden zoals altijd het strijdtoneel.

In het weekend van 27 oktober 2017 start het Alpine Ski World Cup op de Rettenbach Gletsjer, de dames zullen op zaterdag als eerste van start gaan. De heren zijn zondag aan de beurt.

Deze traditie begon in het seizoen 2000/2001 en ook toen was de locatie de Rettenbach gletsjer. Naast de wedstrijd is er een aantrekkelijk programma samengesteld voor de bezoekers. Aan het eind van dit evenement zal de meest creatieve fanclub bekroont worden, dit wordt beloont met een mooie prijs.

Prijzen variëren voor volwassenen tussen de €22,- en de €250,- en voor de kinderen tussen de €19,00 en €250,-. alles is afhankelijk van op welke plaats je gaat staan zitten of….maar dat weten jullie vast wel. Meer weten over de prijzen klik hier.

Het programma is uitgebreid waarbij het meeste op de Rettenbach gletsjer afspeelt, hier kan je alles te weten komen over het programma.

weltcup Sölden

Gletsjer stadion

De races zijn op de Rettenbach gletsjer en bij de finish is een heus stadion gebouwd. Dit is een modern stadion waar de bezoekers, atleten, pers en technici onder ééndak zitten. Het heeft 1500 stoelen, sanitair, pressstation met 100 werkplekken en 15 camerabakken voor live broadcasts.

Meer info zie hier.

Summit Travel

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...