Zell am See Xpress aansluiting Skicircus en Jukebox

Update Zell am See Xpress

Zell am See Xpress

Update Zell am See Xpress de nieuwe verbinding naar het skicircus en een Jukebox. Eind augustus was het optimaal weer om beton te storten voor de aanleg van de nieuwe verbinding naar Viehhofen. Door het goede weer was het mogelijk om het beton d.m.v. een helikopter naar de betreffende plekken te brengen om zo de fundering te kunnen leggen voor de 19 steunen.

Het was warm maar ideaal vliegweer, wat wordt er ook al weer gebouwd? Dat mag inmiddels toch wel bekend zijn of niet. Lees het hier anders nog even na. Maar in het kort wordt het volgende gebouwd.

Er komt een nieuwe 10 persoonsgondel vanaf het bergstation op de Salersbachköpfl. Vanaf daar komt er een rode piste compleet met het nodige aan sneeuwkanonnen die eindigt op het middenstation. Dit deel zal 25 miljoen euro gaan kosten en opent aankomende winter. Tevens komt er een nieuwe piste, een rode piste. Vanaf het middenstation ga je via een skiroute naar het dal. Twee jaar later zal het onderste stuk vanaf het middenstation naar het dalstation in Viehhofen gereed zijn, zoals te zien is in bovenstaande foto.

In onderstaand video is te zien hoe het beton-storten in de Alpen te werk gaat. Natuurlijk is een vrachtwagen met beton naar de plek niet te doen. Een helikopter is dan de oplossing, maar dan moet het wel goed weer zijn. Zoveel gewicht onder een heli is natuurlijk gevaarlijk, als de wind er vat op zou krijgen dan kunnen er vreemde dingen gebeuren dus is het wachten op een goed moment.

Jukebox

Van de 69 gondels die aan deze nieuwe lift gaan hangen zijn er 6 heel speciaal. Deze gondels worden uitgerust met een jukebox. Dat betekent dat er via Wifi contact te maken is met de geluidsinstallatie die in de gondel aanwezig is. Zet het volume maar op 10. We vragen ons wel af met 10 personen of de muziek-keuze dan wel tot ieders tevredenheid is. Wat heb je liever, headbangend bovenkomen of muziek van Mozart of Straus? ?

Bron: Schmitten Facebook

Summittravel728x90

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...