Zacht en wisselvallig, later deze week stabieler en zonnig

Zacht en wisselvallig, later deze week stabieler en zonnig

De winter is dan nu echt voorbij. Voor het eerst dit jaar zien gaan we vanmiddag regen boven de 2000 meter zien. Oostenrijk bevind zich momenteel in hele zachte en vochtige lucht.

18maa1

Gisteren maar ook afgelopen avond en nacht regende het op veel plaatsen goed door. Daarbij lag de sneeuwgrens van west naar oost tussen de 2000 en 1600 meter. Ook vandaag blijft het op veel plekken nog de hele dag door regenen. Wel komt er een nieuwe portie warme lucht aan en deze ochtend nog stijgt overal de sneeuwgrens naar 2100 tot 2400 meter ! In de meeste skigebieden helaas regen…

Gelukkig wordt het vanmiddag in Voralberg en grote delen van Tirol droger, hier kan in de middag de zon nog eventjes doorbreken. Door de zachte lucht kan het kwik in plaatsen zoals Bregenz en Innsbruck nog stijgen naar 16 tot 18 graden.

18ma2

Morgen komen we eventjes terecht in rustigere en drogere lucht. S´ochtends is het vrijwel overal nog bewolkt en kan er een laatste lokale bui vallen. Maar in Tirol en Voralberg weet de zon nog voor het middaguur door te breken en wordt het uitgesproken zacht. 17 tot 20 graden. Verder naar het Oosten blijft de bewolking hardnekkig, in Wenen blijft het waarschijnlijk bewolkt. Hier wat minder hoge temperaturen.

Dinsdag starten we overal met droog weer, op veel plaatsen zal de zon s´ochtends flink schijnen. Maar in de middag raakt het op de meeste plaatsen snel bewolkt. Lokaal kan er een stevige bui vallen. Het is opnieuw niet koud met vergelijkbare temperaturen als maandag,

18ma3
9k
Ook op de woensdag is er veel bewolking aanwezig. Een koufront schramt Oostenrijk (blauwe lijn op de 1e afbeelding van dit bericht) maar weet niet goed door te komen. Dit komt omdat het Azorenhoog (hogedrukgebied op de oceaan) koerst zet naar Europa. Desondanks verloopt de woensdag zwaar bewolkt met van tijd tot tijd regen. Opnieuw is de sneeuwgrens nog erg hoog, rond de 2000 meter.

18maa6

Donderdag is het koufront volledig terug gedrukt naar Frankrijk en ontstaat er een nóg warmere aanvoer vanuit het Zuiden. Wolkenvelden verdwijnen langzaam en de zon is er steeds vaker bij. Daarbij gaat het kwik flink stijgen …

tmax_17032518_17031812

Over het algemeen gaan de middagtemperaturen liggen rond de 20 graden. Het warme en steeds zonnigere weer blijft tot zeker in het weekend aanhouden. Dan zijn mogelijk nog hogere temperaturen mogelijk, tot 23 of 24 graden.

Fijne dag,

Jeroen Elferink
Meteoroloog bij FANtastisch Oostenrijk

Alpen Reizen

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Reageer mee via Facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De FANtastisch Oostenrijk nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het FANtasche Oostenrijk. Je kunt deze mail een paar keer per maand verwachten.

* verplicht