Zacht en zonnig, weekend vooral regen

Ook vandaag is het weer zacht en zonnig in de Oostenrijkse Alpen

Zacht en zonnig, weekend vooral regen

Vandaag en ook deels morgen kunnen we in Oostenrijk nog genieten van zacht en zonnig weer. Vooral vandaag is de lucht opnieuw strakblauw bij zeer hoge temperaturen voor medio februari. Maar het mooie kaiserwetter gaat Oostenrijk verlaten. Vrijdag trekken er meer wolkenvelden over en het weekend verloopt bewolkt met soms wat regen. Sneeuw valt in eerste instantie pas vanaf 2000 meter, mogelijk zondag of maandag ook weer tot 1000 meter.

Vanmorgen beginnen we met opnieuw veel ruimte voor de zon. Het is in de dalen nog niet echt zacht doordat het nog veelal enkele graden vriest. Maar met de krachtige zon komt het kwik overal snel boven nul. Vanmiddag is het overal zacht en zonnig, de vorstgrens ligt rond de 2900 meter. In sommige dalen kan het maximaal 10 tot 17 graden worden, op 1500 meter 9 graden. Komende avond is het nog helder maar in de nacht trekken er wolkenvelden over.


Morgenochtend trekken er enkele wolkenvelden van west naar oost over het land. Daardoor heeft de zon het soms wat moeilijk. Tijdens de middag breekt de zon weer vaker door en is het soms weer even prachtig kaiserwetter. Het is een tikkeltje minder zacht met een vorstgrens die rond de 2700 meter ligt.

Vrijdag volgt een dag waarbij het nog wat vaker bewolkt is. Maar het blijft nog droog en het weerbeeld blijft vrij vriendelijk. Ook kan het zomaar wat mooier uitpakken. Zo zijn er berekeningen die het nog wat zonniger maken.

Zaterdag is het wel bewolkt en uit de bewolking valt vooral langs Duitsland en in het oosten van het land langere tijd regen. Daarbij ligt de sneeuwgrens op een relatief hoge 2000 meter. Ook in de nacht naar zondag blijft regen vallen. De sneeuwgrens zakt iets maar nog niet schokkend. Zondag is nog een vrij onzekere dag, het wordt iig nat. Maar de sneeuwgrens pendelt ergens tussen de 2000 en 1000 meter in de berekeningen. In ieder geval wordt het geen mooie dag. In de nieuwe week volgt opnieuw zachtere lucht…

Jeroen Elferink-Ruijsch

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...