Erg zacht en soms regen, blijft dit zo?

Tolvignet auto sneeuw

Erg zacht en soms regen, blijft dit zo?

Deze ochtend is het droog met enkele opklaringen, soms breekt de zon zelfs flink door. Maar in de bergen komt langzaam een stevige westenwind te staan en vanuit diezelfde hoek neemt de bewolking vandaag rap toe. Het is de voorbode van turbulenter weer. Uiteindelijk volgt in Voralberg en Tirol wat sneeuw en regen. De sneeuwgrens ligt daarbij rond de 1500 meter, dus nog altijd regen en dooi in de dalen. Tegen de avond volgt ook in Salzburg en Oberösterreich wat regen en sneeuw. Veel zal er niet vallen en tot accumulatie komt het niet.


Morgen, dinsdag lijkt een kopie van vandaag, met eerst opnieuw droge condities. In de middag raakt het geleidelijk bewolkt en lokaal kan een spatje regen vallen (sneeuwgrens op 1800 meter). De westenwind sterkt in de bergen verder aan. Het gaat tot storm komen en er zijn windstoten tot 130km/u. mogelijk. Kortom het is vrij onstuimig en zacht.


Woensdag is het droog en veel ruimte voor de zon. In de bergen komt een föhn te staan waarbij de temperatuur omhoog klimt. Woensdag is 12 of 13 graden mogelijk in het Inntal. Donderdag lijkt nu weer iets koeler te verlopen maar uiteindelijk volgt tijdens het weekend toch echt zachtere lucht met een föhn. Het zou zomaar eens 15 tot 17 graden kunnen worden op enkele plekken.


Maar het is zeker nog niet beklonken. De kansen op winterkou nemen komend weekend ook weer toe. Er zit veel onzekerheid in de weermodellen voor de langere termijn. Iets wat we zeker moeten gaan volgen.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...