Zacht weer Goldener Herbst in aantocht?

Kaprun Kitzsteinhorn
Kaprun Kitzsteinhorn

Zacht weer Goldener Herbst in aantocht? Aankomende week zal door een zeer zachte föhnfase voelen als een opleving van de zomer. Hier in Nederland spreken wij dan over een “oude wijvenzomer” ook wel bekend als een Indian Summer. En zo kan de aankomende periode wel beschreven worden.

Vandaag wordt na een droge en frisse nacht, een dag met wolken en zon. In het westen schijnt de zon meer dan elders waar de bewolking hardnekkiger is. Uit de hardnekkige wolken kunnen er in de middag zelfs enkele buien uit vallen. Maar in het hele land zal de zon zich van tijd tot tijd laten zien. De temperatuur loopt op naar waarden tussen de 7 en 15 graden. Op 2000 meter ligt dit tussen de -2 en 4 graden.

goldener herbst

vorstgrens 20-10-2020 15 uur

Morgen begint de dag met hardnekkige mist  die lang kunnen blijven hangen, daar waar geen mist is schijnt de zon en kunnen een paar wolken voorbij komen. De temperaturen liggen tussen de 10 en 16 graden echter zal de temperatuur aan de noord Alpen mede door de föhn stijgen naar zelfs tot boven de 20 graden. Op 2000 meter hoogte zal het van het zuiden naar het noorden 4 tot 12 graden worden.

Op woensdag zal een sterke föhnwind ervoor zorgen dat het in de oostelijke alpen warm gaat worden, de föhn uit het zuiden zal de temperatuur kunnen duwen tot wel 23 graden. De zon zal zich veel laten zien maar sluierbewolking kan voorbij drijven. In het noorden, zuiden en oosten kan er in de ochtend dichte mist voorkomen.

goldener herbst

temperatuur 850hPa Kaprun

De föhn zal op de donderdag afnemen en het zal daarom ook minder warm worden. De maximale dagtemperaturen liggen tussen de 11 tot 21 graden. Het zal een mix worden van zon en wolken en in het zuiden kan de dag beginnen met mist.

Richting het weekend zal het nog warm zijn maar nu zal op vrijdag de bewolking meer de overhand krijgen, terwijl het in het westen kan gaan regenen zal men in het oosten langer kunnen genieten van de zon. Het zal vrijdag tussen de 12 en 20 graden worden met vrij weinig wind. Is dit nu de Goldener herbst of moet deze nog warmte nog even blijven. Op de gletsjers zullen de temperaturen overdag vast ook boven nul gaan uitkomen.

 

goldener herbst

Summit Travel banner 2020 1000x600Corona cashback garantie Summit Travel

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en binnenkort zijn deze te bestellen. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Binnenkort vertellen we hoe je deze buffys kunt bestellen.

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht