Erg zachte lucht onderweg naar Oostenrijk

Overgang naar een zachter regime!

Erg zachte lucht onderweg naar Oostenrijk

Na bijna 3 weken, en in sommige hogere dalen zelfs 5 weken een diep winterse setting te hebben gehad verlaat het echte winterweer Oostenrijk de komende 24 tot 48 uur. De luchtdrukverdeling gaat van diep winters naar klassiek mild decemberweer/ Erg zachte lucht is onderweg naar Oostenrijk. Maar gelukkig wel onder leiding van een hogedrukgebied waardoor het vaak droog blijft.

Vandaag is het nog wel diep winters, op 1500 meter ligt de temperatuur rond de 3 tot 5 graden onder het vriespunt. Daarbij ligt de vorstgrens vanmiddag rond de 900 meter. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af, het blijft tot de avond overal droog. Daarom juist vandaag nog genieten van mooie poederpistes! Want in de lagere skigebieden zullen we de poederpistes wel gaan missen straks.


Vanavond en komende nacht trekt een warmtefront over. Vooral in het Salzburgerland en Oberösterreich valt geruime tijd neerslag. Daarbij stijgt de sneeuwgrens geleidelijk naar 1200 tot 1700 meter. In sommige dalen bestaat kans op ijzel!

Morgenochtend verandert er weinig aan het weerbeeld. Tegelijkertijd stijgt de sneeuwgrens nog wat verder naar 1800 meter, het gaat dus morgen ook dooien. Morgenmiddag is het overal droog m.u.v. Oberösterreich, hier blijft het druilerig weer. Helaas oogt het wat bedompt met veel bewolking op alle hoogtes.

Verwachting dinsdag

Dinsdag is de zachte lucht in heel Oostenrijk aanwezig. Gelukkig vormt zich een hogedrukgebied boven de omgeving. Hierdoor blijft het droog en is er steeds meer ruimte voor de zon. In sommige schaduwrijke dalen kan mede door het aanwezige sneeuw een inversie ontstaan. Oftewel hier vriest het dag en nacht. Maar waar niet dooit kan het tot 5 of 6 graden in de plus worden, tot een hoogte van 1700 meter.

In de verdere nieuwe week verandert er maar weinig, het blijft zacht decemberweer. Hierdoor blijven zon en wolkenvelden elkaar afwisselen.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht