Wordt het zaterdag 38 graden?

Het is deze week hoogzomers in Oostenrijk, in ieder geval liegen de temperaturen er niet om. Want eind deze week komen er een aantal hete dagen.

Vandaag hebben we helaas in west Oostenrijk wel te maken met een dipje. Het koufront wat de afgelopen dagen al voor flinke onweersbuien zorgde is Oostenrijk binnen getrokken. Deze ochtend vallen er al enkele buien, soms met onweer, in Vorarlberg. Later deze ochtend en middag vallen er ook buien in Tirol en het Salzburgerland. De buien zullen niet heel heftig uitpakken omdat het aan windschering mist. Ten Oosten van de lijn Salzburg-Villach blijft het droog en redelijk zonnig. Hier de hogere temperaturen, ruim 30 graden.

Morgenochtend liggen er nog restanten van het oude koufront boven noord Oostenrijk. Dit zou voornamelijk in de vorm van nevel velden en hoge sluierbewolking zijn. Deze trekken in de middag weg richting Duitsland en wat volgt is een prachtige zonnige dag. Opnieuw wordt het op uitgebreide schaal tropisch heet. 29 tot 33 graden, de kans op onweer is relatief klein.

Vrijdag meer zon en nog hogere temperaturen. De 35 graden grens komt in zicht.

Zaterdag volgt dan de hitte klapper, vooral in oost Oostenrijk wordt het krankzinnig heet met 35 tot 38 graden. Op 1000 meter is het met 29 graden absoluut niet koud, zelfs op 2000 meter wordt het nog 22 graden. Helaas of gelukkig, afhankelijk van hoe graag je deze hitte hebt, volgt zondag een afkoeling met onweersbuien.

Ook de nieuwe week brengt hoge temperaturen maar ook onweersbuien.

Jeroen Elferink

Instagram Banner

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht