Zaterdag een dipje maar het blijft warm


Zaterdag een dipje maar het blijft warm

Pfoe hier kun je maar beter even je zonnebril opzetten, grote kans dat als je hier rondloopt je sneeuwblind kan raken. De zon al hoog aan de hemel en een vers sneeuwdek, daar is het albedo effect groot momenteel in de Oostenrijkse Alpen. En ook de komende dagen schijnt de zon flink.


Vandaag en morgen schijnt de zon flink. Onder leiding van een zwak hoog boven Oostenrijk en een steeds verder naar het zuidwesten draaiende wind wordt er zachte en droge lucht aangevoerd. Vandaag stijgt de temperatuur naar 14 tot 17 graden, morgen kan het op uitgebreide schaal 18 graden worden. Lokaal zal zelfs al de 20 aangetikt kunnen worden. Maar omdat er nog veel sneeuw in de dalen ligt en veel energie ten koste gaat aan verdamping en smelt zal het wel wat lastiger gaan. Overigens is 20 graden eind maart niet uniek. Ieder jaar wordt het wel aan het eind van deze maand even flink warm.


Zaterdag volgt even een dipje. Flink koude bovenlucht passeert en zorgt eerst voor een koufront. Vooral de wind trekt flink aan want op sneeuw en regen in Vorarlberg en een enkele bui elders na blijft het overwegend droog. Maar de maximumtemperatuur komt een stuk moeizamer boven de 10 graden uit en de vorstgrens ligt tijdens de middag rond 1500 meter.


Maar vanaf zondag wordt het weer warm. Begin komende week schijnt de zon flink en het kan zelfs 18 tot 24 graden worden! De 24 zien we dan op stations in de lagere dalen en waar leiwerking een grote rol speelt.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...