Zaterdag nog snoeiheet maar vanaf zondag wisselvallig

Zaterdag nog snoeiheet maar vanaf zondag wisselvallig

ZATERDAG:

er staat een bijzonder warme dag voor de boeg. In de ochtend stijgen de temperaturen als een dolle en rond het middaguur is het overal zo’n 25°c – 30°c. In het hooggebergte is het iets koeler uiteraard maar ook rond de 2000 meter stijgen de temperaturen dik boven de 20°c. Hoe verder je naar het oosten rijdt, des te warmer wordt het. In de buurt van Wenen en tegen de grens met Hongarije en Slowakije gaat de temperatuur door de 35°c heen. De wind is zuidoostelijk. De hele dag schijnt de zon. Dus lekker het water opzoeken en goed smeren.

In het zuiden van Duitsland is tegen de avond een onweersbui mogelijk. Voor de vakantiegangers in het noorden van Tirol en Vorarlberg is het van belang dit even in de gaten te houden.

ZONDAG:

de zondag doet zijn naam geen eer aan. In de ochtend komen er vanuit het noordwesten reeds flinke wolken opzetten en die gaan gepaard met flinke buien. Er is onweer mogelijk en ook dikke hagel is niet uit te sluiten. Daarmee wordt de warmte verdreven. Het langst blijft het warm in het zuidoosten en daar kan tegen de middag nog makkelijk de 33°c aangetikt worden. Voor de rest van het land wordt er meer dan 10°c van de temperatuur afgesneden in vergelijk met zaterdag. De maxima liggen veelal rond de 22°c. Rond de 2000 meter koelt het flink af en wordt het niet warmer dan 13°c – 14°c.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

De zondag was een voorbode voor veel wisselvalliger weer. In het oosten kan op maandag nog een flinke onweersbui vallen. De rest van het land is echt veel koeler dan voorheen doordat de wind naar het noordwesten draait. De maxima liggen tussen de 16°c en 23°c en dat houden we de rest van de week wel vast.  Pas op donderdag lijkt het weer wat droger en warmer te worden. Dat zien we de komende dagen dan wel weer.

Fijn weekend!

Ronaldo

Banner Pitztal

Pitztal Gletsjer Rifflsee

Pitztal Hochzeiger

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×