Zaterdag valt in het water maar zondag doet z’n naam eer aan

Weerbericht: Zaterdag valt in het water maar zondag doet z’n naam eer aan

Het is de komende dagen een komen en gaan van diverse fronten en ruggen van hogedruk. Dat betekent dat er geen stabiele periode is met fraai herfstweer maar ook geen langdurige perioden met veel neerslag, wind en herfstige ellende. Zo ook dit weekend. Zaterdag valt een beetje in het water terwijl zondag alles weer is opgeknapt.

ZATERDAG:

Een zwak front komt uit het zuidwesten in de loop van de ochtend opzetten. Zodra de slaapkamergordijntjes open gaan ziet men in Vorarlberg al de eerste  druppels. Het buiige regengebied trekt van west naar oost over Oostenrijk. Tegen de avond heeft het front ook het zuidoosten bereikt maar wordt het in het westen alweer droog. Veel neerslag zal er niet veel vallen want het front trekt dwars door een hogedrukgebied wat de intensiteit van de regen onderdrukt. De temperaturen liggen tussen 13°c in de regen tot nog 20°c in het uiterste zuidoosten. Het nulgraden niveau ligt rond de 3000 meter.

ZONDAG:

Zondag tapt uit een heel ander vaatje. De regen is weggetrokken en de zon komt wederom tevoorschijn. Door het vocht in de atmosfeer kan er in sommige dalen wat nevel hangen maar dat wordt snel weggebrand door de zon. Het wordt dus een veel betere dag dan op zaterdag al kan er uiteraard nog wel een wolk voor de zon langsdrijven. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en is zwak. De maxima liggen tussen 15°c in het westen tot 20°c in het oosten. In het uiterste zuidoosten kan dat zelfs nog een graadje hoger zijn.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Ook de komende dagen is het niet stabiel maar het zal ook niet geheel verregenen. Zo nu en dan kan er een bui langsdrijven. Lange periodes met regen verwacht ik niet. Zoals gezegd is het een komen en gaan van fronten en hogedruk ruggen. Heel langzaam doet de temperatuur een stapje terug en in de verre toekomst kan het zelfs een stuk kouder worden met kans op sneeuw vanaf 1000 meter. Dat is echter nog te ver weg om iets concreets over te zeggen.

Fijn weekend

Ronaldo

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Banner Wens Chalets BV (900 x 600 px)

Van Beeck tenten

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...