Zaterdag wisselvallig maar zondag een weersverbetering

Kaprun Kitzsteinhorn

Zaterdag wisselvallig zondag een weersverbetering

Europa ligt onder de vleugels van een fraai hogedrukgebied maar toch is het niet standvastig mooi weer. Lagedrukgebieden aan de oostflank brengen neerslag naar Oostenrijk. Met name op zaterdag en verder de komende week. De details:

ZATERDAG:

Het is wisselvallig met regen en sneeuw. De zuidelijke staten blijven zo goed als droog alsmede het zuidoosten. Tegen de noordkant van de Alpen valt sneeuw en regen. De sneeuwvalgrens ligt boven de 1000 meter en in het westen rond de 1500. De wind komt uit het het noordoosten en is matig. Een druilerige dag dus.

ZONDAG:

Op zondag trekt de neerslag weg en wordt het veel vriendelijker en ook zachter. De temperaturen op 3000 meter ligt in het westen slechts rond de -5c  maar richting het oosten dik onder de -10c. De zon komt er fraai door en daar waar het zonnig is kan de temperatuur flink oplopen tot boven 15c. In het oosten is het koeler. De wind blijft matig uit het noorden.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Na het weekend zien we de temperaturen oplopen en ook de wisselvalligheid toenemen. Daarover de komende dagen meer.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Colada Sport2000 banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...