Zeer zacht herfstweer de komende dagen

Kaprun Kitzsteinhorn foto Maria Levers
Kaprun Kitzsteinhorn foto Maria Levers

Zeer zacht herfstweer de komende dagen, dit door een aantrekkende föhn vanuit het zuiden. Dit betekent ook een stijgende vorstgrens.

Vandaag kan we in delen van Oostenrijk beginnen met wat mist dit zal in de loop van de ochtend oplossen waarna het overwegend zonnig zal worden. Aan de noordkant zal er een stevige föhnwind waaien vanuit het zuidoost tot zuidwest, elders waait het zwak tot matig. Door de föhn wordt het warm, de maximumtemperaturen zullen liggen tussen de 11 en 24 graden, op 2000 meter zijn er ook grote verschillen. In de noordelijke alpen kan het 16 graden worden, richting Lienz maximaal 6 graden.

Föhn

Ook morgen zal de dag beginnen met vooral in het oosten kans op mist die in de loop van de ochtend weer oplossen, elders begint het met zon. Tegen de avond komen wolken vanuit het westen het land binnen. De wind komt nog steeds vanuit het zuidoosten tot zuidwesten en waait zwak tot matig. De middagtemperaturen liggen tussen de 14 en 20 graden, de 20 graden wordt gehaald door een licht föhn. Hogerop zal het tussen de 7 en 13 graden gaan worden.

Vrijdag zal de bewolking meer de overhand krijgen maar de dag begint in het oosten met hardnekkige mist. Vanuit het westen neemt de bewolking toe waarbij het in Vorarlberg kan gaan regenen. Met een zwakke tot matige wind uit het zuiden zal het tussen de 14 en 20 graden gaan worden.

Föhn Kaprun

Temperaturen rond de 1500 meter in Kaprun

Weekend

Het weekend brengt meer regen en minder zon. Op zaterdag trekken er enkele regenbuien het land over, de meeste regen zal in de bergen en langs de noordkant van de Alpen vallen. Het zal niet geheel bewolkt blijven de zon kan zich  nog laten zien, dit alles met een zwakke tot matige wind vanuit het westen tot noordwesten. Met een maximum temperatuur tussen de 13 en 19 graden is het nog zacht waarbij de hoogste temperaturen te vinden zijn in het oosten en zuidoosten.

Zondag is weer een mix van mist, zon en wolken waaruit wat regen kan vallen, ook dan wordt het niet koud met een maximum temperatuur tussen de 10 en 18 graden.

Föhn

Sneeuwval maandag 26-10-2020

Hoe het na het weekend gaat worden is allemaal onzeker.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Summit Travel banner 2020 1000x600Corona cashback garantie Summit Travel

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en binnenkort zijn deze te bestellen. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Binnenkort vertellen we hoe je deze buffys kunt bestellen.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht