Zonnig kaiserwetter opkomst

Zonnig kaiserwetter opkomst

De sneeuwkaart hierboven is helder, de komende 5 dagen blijft het droog weer. Maar er is ook nog wat sneeuw in berekeningen zichtbaar, met name rondom de Dachstein. Dat is sneeuw dat vannacht al gevallen is! Want er staat zonnig kaiserwetter op het programma.

Deze ochtend hangen er nog wat laatste wolkenvelden in het Salzburgerland en Oberösterreich. Sneeuw valt er al niet meer en al snel breekt hier ook de zon door. Elders start de dag op wat mist of nevel na helder en zonnig. Daarbij is het ijs- en ijskoud met op uitgebreide schaal matige tot strenge vorst. Ook op hoogte is het goed inpakken want op de gletsjers vriest het vanmiddag nog altijd 15 graden en op 1500 meter is ook 5 tot 7 graden onder het vriespunt. Komende avond en nacht is het aanhoudend helder en kan het in de dalen streng gaan vriezen.

Morgenochtend hangt er in sommige dalen mist of lage bewolking. Deze kan op sommige plaatsen zoals in het Rijndal maar ook rondom Innsbruck hardnekkig blijven. Maar hier boven en zoals in de meeste deelstaten schijnt de zon uitbundig. Het is oprecht zonnig kaiserwetter, dat gaat dus genieten worden. De aangevoerde lucht is wel een stuk milder geworden en op 1500 meter stijgt het kwik met voldoende instraling zelfs naar 0 graden. De vorstgrens komt dus weer hoger uit. Echter in de diepere dalen met schaduw kan het de gehele dag blijven vriezen.

Morgenavond en de komende nacht naar vrijdag is het opnieuw helder en kan het tot strenge vorst komen. Op hoogte blijft wel mildere lucht binnenstromen, op 1500m wordt het 2 graden boven nul.

Klik op de afbeelding om de animatie te laten lopen

Vrijdag en tijdens het weekend verandert er maar weinig. Het blijft zonnig kaiserwetter met een vorstgrens die rond de 1700 meter ligt. Gelukkig straalt het sneeuwdek voldoende kou uit en zou van hevige dooi amper sprake zijn. Sterker nog de pistes zullen goed blijven. Maar na het weekend volgt waarschijnlijk een omslag naar een nordstau met koud en sneeuwrijker winterweer!

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht