Zelf op pad – de bergen in zonder gids

Langzaam begint het zomergevoel door te breken. Misschien denk jij al aan een zomervakantie in de bergen. Van hut naar hut trekken, jij, je rugzak, en dat is het! Niet iedereen wil in een groep of met een gids op pad, en dat hoeft ook niet. Misschien heb je al ervaring en ga je er graag alleen op uit… Of houdt je er juist van om volop te genieten van de stilte van de bergen. Avontuurlijk bergwandelen zonder de lasten, maar met de lusten van een goede organisatie, het is mogelijk! Lees snel verder…

Organiseren

Hoewel je zelfstandig onderweg bent, wil je natuurlijk wel volop van jouw bergavontuur genieten. Hierin is een goede voorbereiding natuurlijk het halve werk. De keuze van het beste gebied, de juiste route, de leukste hutten, het vraagt nogal wat organiseren om een goede huttentocht op touw te zetten. Uurtjes achter de laptop, veel lezen, en dan nog is er de twijfel of een bepaalde etappe wel goed te doen is voor jouw of jouw familie.

Alternatief zou zijn om mee te gaan met een groep welke de huttentocht al heeft laten organiseren. Maar of dat leuke mensen zijn is natuurlijk altijd de vraag. Of je laat een gids een complete tour organiseren en gidsen, maar daar hangt weer een groter kostenkaartje aan. En misschien wil je wel je hond mee nemen de bergen in, dan is het helemaal lastig organiseren want maar weinig berghutten laten honden toe. Zucht!

Zelf-gegidste bergavonturen

Maar er is een oplossing! Omdat ik als berggids regelmatig vragen kreeg over deze problemen, heeft dit me natuurlijk aan het denken gezet. En daarom heeft Holiday Hikes sinds vorige jaar een innovatief concept in het aanbod zitten. Een concept wat wel de lusten, maar niet de lasten van een huttentocht geeft. Het concept van ´zelf-gegidste bergavonturen´!

Bij ´zelf-gegidste bergavonturen´ worden alle lasten uit de handen van de vakantiegangers genomen. Voordat je op pad gaat, ontvang je een uitgebreid informatiepakket, bestaande uit verschillende blokken, met alles wat je moet weten over jouw bergavontuur. Informatie over de omgeving, flora en fauna en de hutten, een gedetailleerde routeplanning voor jouw huttentocht, kaarten, geweldige foto’s, een complete paklijst en een heleboel tips van de experts. En terwijl je onderweg bent weet je dat je, ondanks dat je alleen op pad bent, stress-vrij van jouw huttentocht kan genieten.

Immers, een warm bed en een heerlijke maaltijd op je wachten op de volgende berghut. En in het geval je het wil, is de hulp van een expert slechts een telefoontje verwijdert is. Kortom, geen uren plannen en pruttelen, ´zelf-gegidste bergavonturen´ geeft het perfecte bergavontuur. Alles bij elkaar zorgt het concept voor optimaal genieten, zonder de stress van organiseren, een lastige groep of dure gids, maar met veel vrijheid!

Rosengarten-RELAX

´Zelf-gegidste bergavonturen´ loopt sinds 2018 en heeft direct een bestseller tour opgeleverd: de Rosengarten-RELAX. Deze tour is de perfecte huttentocht voor mensen die al wel bergwandelervaring hebben, maar bijvoorbeeld nog niet op hutten hebben geslapen. Of die voor een eerste, meerdaagse-tocht een ontspannen, niet al te zware, tour willen lopen. De Rosengarten-RELAX is het perfecte bergavontuur voor deze bergwandelaars.

De Rosengarten biedt natuurlijk geweldige natuur, het is niets voor niks UNESCO-erfgoed. Gelegen in Zuid-Tirol is het ook nog eens perfect te combineren met een ontspanningsvakantie in Italie. Dubbel plezier dus! En in de Rosengarten combineren ze Oostenrijkse gastvrijheid met Italiaanse flair. Gemoedelijke berghutten met veel atmosfeer, maar met geweldig eten en uitmuntende Italiaanse koffie. Geniet van een huttentocht met ontspanning en culinaire flair in de prachtige Rosengarten. Een van onze klanten maakte ook een geweldige dronevideo terwijl hij onderweg was op de Rosengarten-RELAX. Bekijk de video hieronder;

Huttentochten

Maar er is natuurlijk meer! In het ´zelf-gegidste bergavonturen´ concept zijn verschillende huttentochten beschikbaar. Zowel in Oostenrijk als Zuid-Tirol zijn prachtige huttentochten te lopen van verschillende lengtes. Zoek je een korte huttentocht met uitdagend karakter? Dan is de Saalachtal-MINI perfect! In het hart van de Hohe Tauern overnacht je op een authentieke berghut en geniet je van het uitzicht op de vergletsjerde bergen van de Alpenhoofdkam.

Of wil je wat uitdagender onderweg zijn? Dan is een huttentocht in het prachtige Tannheim dal een geweldig avontuur. Loop door de mooie natuur op de grens tussen Duitsland en Oostenrijk en geniet van prachtige uitzichten en avontuurlijk bergwandeltochten. Een prachtige huttentocht met een uitdagend karakter, en nog relatief dichtbij huis ook!

Wil je meer informatie over de mogelijkheden en de huttentochten? Kijk dan op Touren Zonder Gids of neem contact op via holidayhikes@outlook.com

Liebe Grüße,

Gabi

En wie ben ik? Gabriëla is de naam! Of Gabi zoals de Oostenrijkers zeggen. Enkele jaren geleden heb ik Nederland verruilt voor Kaprun. Met de Kitzsteinhorn in mijn achtertuin, geniet ik elk seizoen van wat de bergen mij te bieden hebben. Tussen mijn werk als sneeuwsportleraar en bergwandelgids door, houdt ik jullie op de hoogte van nieuwtjes omtrend winter- en bergsport, activiteiten in de Kitzbüheler Alpen en bezienswaardigheden in het mooie Pinzgau!

Liebe Grüße uit Kaprun!

Gabi

Gabi Andrei

Logo Holiday Hikes

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...