Zell am See en de Schmittenboot

Zell am See Schmittenboot

Zell am See en de Schmittenboot

Ingezonden stuk van Roel.

Wat hebben we een tijdje geleden spontaan een leuke dag gehad. Iets minder gewandeld dan dat we normaal doen tijdens onze Oostenrijk vakanties. Door de extreme warmte die ook hier merkbaar is zijn we op zoek gegaan naar andere leuke activiteiten om te doen.

We hebben onze honden lekker in het koele appartement achter gelaten om een paar uurtjes naar Zell am See Kaprun te gaan.

Alleen al de rit daar naar toe van een klein uur is al het genieten waard. Aangekomen in Zell am See konden we gelijk de auto parkeren in het centrum. Een paar meter lopen en je staat aan de waterkant van het meer van Zell am See.

Dit nodigde ons uit om een boottocht te maken bij www.schmitten.at. In een dikke 45 minuten vaar je langs de mooie bezienswaardigheden die aan het meer liggen. Vanaf het schip kijk je heerlijk uit over de  Kitzsteinhorn en ontspan je van de mooie natuur.

Zell am See Schmittenboot

We hadden een plekje gevonden op het zonnedek. Waar we zaten was het net de scene uit de Titanic. Natuurlijk vinden we bij deze temperaturen geen ijsberg en kunnen we gelukkig nu nog alles navertellen. Heerlijk zittend in de zon met een geserveerde koude Almdudler hebben we genoten. Zeker een aanrader voor ons om nog een keer te ondernemen als we in Zell am See zijn.

Op de terugweg hebben we het gebied van Saalbach Hinterglemm bezocht, het was slechts een kwartiertje rijden en we wilde ook deze plaats ervaren.

Varen op de Zellersee was FANtastisch en ook iets wat je zou moeten doen als je in Zell am See Kaprun bent.

Meer info over de rondvaart op het meer van Zell am See. Klik HIER.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×