Zell am See is een wereldrecord rijker

700 Line Dancer en de wereldrecord poging foto (c) Zell am See-Kaprun Tourismus

700 Line Dancer en de wereldrecord poging op de Schmittenhöhe foto (c) Zell am See-Kaprun Tourismus

Zell am See is een wereldrecord rijker

Ongeveer 900 enthousiaste country- en westernfans dansten van 6 tot 9 juni 2024 op het 7e Line Dance AlpFestvial in Zell am See-Kaprun. Hoogtepunt van het vierdaagse festival was een wereldrecordpoging op ruim 2.000 meter bij de Schmittenhöhe.

Linedancers uit Oostenrijk, Duitsland, Italië, Zwitserland, Spanje, België en Frankrijk reisden op 6 juni naar Zell am See-Kaprun voor één van de grootste linedancefestivals in de Alpen. Naast de feestelijke openingsceremonie, workshops met professionals uit de scene en livemuziek in de festivaltent stond de focus van het evenement vooral op de wereldrecordpoging op de Schmittenhöhe (8 juni 2024)

Wereldrecord in een FANtastische omgeving

Na een twee uur durende workshop met speciaal gemaakte choreografie probeerden zo’n 700 lijndansers zaterdagmiddag het wereldrecord voor de “Hoogste Country & Western Line Dance Workshop” te verbeteren. Zangeres Michelle Ryser bepaalde live het tempo met het kenmerkende nummer van Line Dance AlpFestival 2024. De wereldrecordpoging werd gecontroleerd en beoordeeld door het Recordinstituut Duitsland (RID) en uiteindelijk plechtig bevestigd als het nieuwe wereldrecord op de 2.000 meter Schmittenhöhe. De slotact van het festival opende zondag traditiegetrouw met de mars vanaf de Salzburger Platz in Kaprun naar de festivaltent en eindigde plechtig met livemuziek uit Midnight Creek.

Tip: Volgend jaar vindt het evenement plaats in Zell am See-Kaprun van 19 tot 22 juni 2025.

De wereldrecordpoging op dit bijzondere evenement over 2.000 meter laat op spectaculaire wijze zien dat een gemeenschappelijk doel, dans en muziek, mensen nog steeds verbindt. De toewijding waarmee de lijndansers elk jaar het wereldrecord proberen te verbreken, motiveert ons om het evenement elk jaar weer tot een onvergetelijke ervaring te maken

beschrijft Manuel Resch, algemeen directeur van Zell am See-Kaprun Tourismus, het evenement.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×