Zell am See-Kaprun GP ICE RACE en de Winter Spartan Race

Winter Spartan Race Zell am See

© Zell am See-Kaprun Tourismus

Zell am See-Kaprun GP ICE RACE en de Winter Spartan Race

Het worden twee heel bijzondere evenementen namelijk de legendarische GP ICE RACE en de Winter Spartan Race.

Het jaar 2023 begint op een legendarische manier. Eerst zullen de mensen die houden van extreme sporten aan bod komen die het tegen elkaar op gaan nemen op een hindernisrace op sneeuw. Later komen de mensen die houden van motorsport onder extreme omstandigheden aan bod.

Winter Spartan Race

Dit weekend is de regio het toneel van een extreme race tijdens de Spartan Race dat over de hele wereld bekend staat als een buitengewone obstakelrace en heeft veel verrassingen in petto voor de deelnemers. De winter editie leidt de deelnemers over natuurlijke en kunstmatige hindernissen door het winterse landschap in het SalzburgerLand.

Meer informatie ga naar zellamsee-kaprun.com of spartan.com

Lees ook: Spartan Race komt naar Zell am See

GP ICE RACE

In januari wordt het vliegveld van Zell am See voor één weekend omgetoverd tot een ijsracebaan. Van 27 tot en met 29 januari 2023 vindt er op het vliegveld de GP ICE RACE plaats.  Het racen op ijs kent een lange traditie in de regio. De eerste race werd al in 1937 georganiseerd en op het hoogtepunt in de jaren 1950 tot 1970 kwamen 10.000 toeschouwers naar het spektakel kijken.

Na 45 jaar beleefde de race in Zell am See zijn heropleving en werd de GP ICE RACE een autofestival. Overigens afgelopen jaar was Max Verstappen ook van de partij. Wie weet dit jaar weer?

Voor meer informatie ga naar zellamsee-kaprun.com, kaarten voor dit evenement zijn hier te koop.

Lees ook: ICE RACE komt terug, een terugblik

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Turner Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×