Zell am See Uitbreiding Schmittenhöhe richting Piesendorf

Porsche gondel Schmittenhöhe
© Schmittenhöhebahn AG

Zell am See steekt 80 miljoen euro in de uitbreiding van het skigebied Schmittenhöhe. Na 8 jaar kan men uitbreiden richting Piesendorf.

Meteen toen de oorspronkelijke plannen werden gepresenteerd werd in verband met het milieu meteen eea door de instanties afgewezen. Nu na al die jaren is er eindelijk groen licht gekomen. De Bundesverwaltungsgericht  heeft nu goedkeuring hiervoor gegeven.

Economische belang weegt zwaarder

De Bundesverwaltungsgericht is van mening dat de regionale economie, het toerisme en de arbeidsmarkt zwaarder weegt dan de bescherming van de natuur. De uitspraak was 2 weken geleden al, maar omdat er een bezwaartermijn was van twee week wilde de Schmittenhöhe-Bahn AG hier nog niks over kwijt.

Nu er groen licht is kan men het skigebied van de Schmittenhöhe uitbreiden richting het skigebied van Piesendorfer Hochsonnberg.

Plannen

De plannen zoals die toen geschetst werden bestond uit de bouw van vier liften, pistes, een skicentrum met restaurants en parkeerplekken. Het totale plaatje zal zo’n 80 miljoen euro gaan kosten. De volgende stap is uitbreiding richting de Kitzsteinhorn.

De komende tijd wordt het zeer interessant qua uitbreidingen, men is nog bezig met de Zell am See Xpress. Hiervan is deel 1 al klaar, begin volgend winterseizoen zal alles klaar zijn. Maar ook de K-onnection, de verbinding tussen de Maiskogel en de Kitzsteinhorn is in volle gang.

Lees hier de uitspraak.

Bron

Zell am See Schmittenhohe

 

Rehall Enjoy Youre Rides

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...