Zell am See Xpress: Über den „Tälerrand“

Update Zell am See Xpress

Zell am See Xpress © Schmitten.at

We hadden het er al eerder over een verbinding tussen de Schmittenhöhe in het skigebied Zell am See Kaprun en het skicircus Saalbach Hinterglemm. Een verbinding die in twee fases gerealiseerd zal gaan worden. 

De eerste fase daar is men nu mee bezig en zal bij de opening van het seizoen 2016/2017 in gebruik worden genomen, deel twee waardoor je vanaf Viehhofen naar de Schmittenhöhe kan zal twee jaar later gereed zijn. Met de “nieuwe” piste en gondel wordt het skigebied op de Schmittenhöhe groter, eenmaal aangesloten op het skicircus zal het behoren tot een van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Met de komst van de Zellamsee Xpress gaat men: “Über den ?Tälerrand? ? die Schmitten wird größer!” over het randje richting het Glemmtal en dus richting Saalbach Hinterglemm.

ZellamseeXpress

© schmitten.at

Maar wat wordt er gebouwd en wat staat er in de planning?

Eerst is men in 2015 begonnen met het grootste deel van alles, die logischerwijs fase 2 kreeg. Dit deel is een stuk van ruim 3,3 km, hiermee wordt de oude skipiste die tussen 1930 en 1980 in gebruik was heropend. Het was al sinds een paar jaar een skiroute naar Viehhofen.

Er komt een nieuwe 10 persoonsgondel vanaf het bergstation op de Salersbachköpfl, vanaf daar komt er een rode piste compleet met het nodige aan sneeuwkanonnen die eindigt op de middenstation. Dit deel zal 25 miljoen euro gaan kosten.

Als dit eenmaal gereed is gaat men verder met het stuk tussen het middenstation en het dalstation, op papier de kortste maar nog duurt het tot seizoen 2018/2019 voordat dit ook klaar is. Tot die tijd kun je vanaf de Schmittenhöhe naar beneden skiën. Tot die tijd kun je dus de skiroute nemen, eenmaal beneden pak je bus 680 zo kom je weer terug in Zell am See, een rit van 30 minuten maar met een skipas is dat gratis en daar houden we als Hollanders van. Daarnaast ben je ook zo in skigebied Saalbach-Hinterglemm-Leogang Fieberbrunn

Nogmaals de technische gegevens van de Zellamsee Xpress: nieuwe (10-gondel) naar de Salersbachköpfl

Type: 10-MGD
Capaciteit: 2200 P / h
Reistijd: 9.22 minuten
Snelheid: 6,0 m / s
Aantal gondels: 69
Capaciteit gondel: 10 personen
Voorzieningen gondels: Verwarmde zetels, intercom
Interval: 12.86 s
Lengte: 2884,16 m
Hoogte Talstation: 1120 m
Lengte van de kabelbaan: 1920 m
Hoogte verschil: 800 m
Aantal pilaren: 19

Bron: Schmitten.at

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...