Zicht op meer mooi zomerweer

We kunnen vandaag gaan genieten vandaag een prachtige zomerdag. In heel Oostenrijk wordt het vandaag een zonnige en hete zomerdag met temperaturen tussen de 30 en 35 graden. Perfect weer voor het zwembad! Deze ochtend hebben we nog wel te maken met een aantal wolkenvelden in oost Oostenrijk. Maar deze zullen snel oplossen. In de bergen komt een zwakke tot matige föhn wind te staan die de hitte wat aangenamer maakt.

Vanavond en vannacht
neemt de kans in het westen op een onweersbui langzaam toe. Het zuiden en oosten houden het de hele avond en nacht wel droog en helder. Doordat de föhn wind blijft staan koelt het niet hard af. Minimaal wordt het een graad of 15 in de alpendalen tot 22 in de steden.

3 minder mooie dagen

Morgenochtend trekken de buien verder Oostenrijk binnen. In het westen en noorden verloopt de dag over het algemeen wisselvallig. Van tijd tot tijd vallen er een aantal zware buien, lokaal met onweer en hagel. Richting het zuiden en oosten is het nog zonnig en verloopt de dag morgen ook grotendeels nog zonnig en heet. De temperatuur ligt tussen een koelere 22 graden in Vorarlberg en 33 aan de grens met Hongarije.

Ook dinsdag en woensdag is het aan de wisselvallige kant met elke middag wel ergens kans op een aantal flinke (onweers)buien. Karinthië en Stiermarken hebben geluk, door de föhn hebben zij de beste papieren met meer zon. Vorarlberg is de absolute pechvogel met meer regenachtige momenten dan droge momenten. Hier kan ook 30 tot 50mm neerslag in 3 dagen tijd vallen. Ook daalt hier de sneeuwgrens soms richting de 2500 meter. Het hooggebergte wordt dus eventjes op gewit.

Vanaf donderdag komt Oostenrijk onder invloed van een hogedrukgebied te liggen. Hierdoor daalt de kans op buien sterk en volgt er voor heel Oostenrijk een periode met prachtig zomerweer. De temperatuur wordt gelukkig niet extreem hoog. Met dagelijks veel zon en temperaturen tussen de 25 en 30 graden is het genieten.

Jeroen Elferink

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Leitenhof BBQ met Rob Ronalds

Golfclub Kitzbüheleralpen Westendorf

Mesnerwirt Westendorf Zomer

Mesnerwirt Westendorf Winter

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht