Zicht op warmer weer…

Er is eindelijk zicht op warmer weer. Maar vandaag zullen we daar nog op moeten wachten. Deze ochtend vriest het in enkele dalen . Daarbij vallen er verspreid over Oostenrijk enkele winterse buien. Deze ochtend is dat vooral in de vorm van sneeuw tot 600 meter. Het kan dus weer even tot in enkele dalen winters wit worden. Vanmiddag volgen er meer buien, maar de sneeuwgrens stijgt dan wel naar 1200 meter. Met een gure wind uit het Noorden is het alles behalve lekker buiten. Op 2000 meter vriest het 7 graden.

Morgen begint de dag zwaar bewolkt. Uit de bewolking valt een enkele bui. De sneeuwgrens stijgt geleidelijk naar 1400 meter. In de middag volgt een warmtefront vanuit Oost-Europa. Gisteren werd op dit front nog veel neerslag berekend maar vandaag is de meeste neerslag uit de modellen verdwenen. Alleen in het Flachland wordt het flink nat. Morgenavond is de sneeuwgrens dan gestegen naar een stuk hogere 1700 meter. De winter begint dan ook in de bergen langzaam te verdwijnen.

Donderdag is er nog altijd veel bewolking maar de lucht is duidelijk milder geworden. De sneeuwgrens stijgt naar 2500 meter. Op 2000 meter is het een graad of 4 boven nul. In de dalen kan het ondanks bewolking en een enkele bui toch 12 tot 17 graden worden. Dit gaat als een verademing voelen na de vele kille dagen. Maar medio mei is een temperatuur die ruim boven de 20 ligt normaler.

Vrijdag maar ook het weekend verlopen betreft temperatuur aangenaam. De lucht blijft wel vochtig en daardoor is er in de drukkende lucht een enkele groeizame bui mogelijk. Tijdens het weekend mogelijk met onweer. De temperatuur is een stuk normaler voor mei, meest 17 tot 21 graden. Met maar weinig wind kan het benauwd aanvoelen. Op de langere termijn blijft de temperatuur waarschijnlijk rond deze waarden steken. Goed nieuws voor de natuur en de vele bergpassen die nu door de sneeuw gesloten zijn.

Jeroen Elferink

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht