Zillertal Arena Krimml X-Press wordt vervangen

Zillertaler Arena
Foto vanuit het Zillertal Arena ter illustratie

De Krimml X-Press is de verbindingslift tussen Zell am Ziller en Gerlos en wordt eindelijk vervangen. De werkzaamheden zullen tot het winterseizoen 2020/2021 duren. De oude lift zal dan vervangen zijn door een 10 persoonsgondel.

Het gebied tussen Zell am Ziller en Gerlos op de Wilde Krimml is het gebruik van sneeuwkanonnen niet toegestaan. Dit stuk is daarom ook vaak laat open vanwege gebrek aan sneeuw in het voorseizoen. Het is in de afgelopen 5 jaar 2 keer voorgekomen dat dit stuk pas in januari na de kerstvakantie geopend werd.

De huidige lift voldoet niet meer aan de eisen die men stelt in de Zillertal Arena, dat was mede het besluit om dit te stuk te moderniseren. De modernisering zal uit 2 fasen worden uitgevoerd.

Zillertal Arena

Vervanging in 2 stappen

De eerste stap daar is men al mee begonnen, dit is de vervanging van de 4 persoonsstoeltjeslift Stoanmandl. Deze zal vervangen worden door een 10 persoonsgondellift. In het seizoen 2019/2020 is deze lift dan klaar voor gebruik.

Als de Stoanmandl is vervangen dan zal de Krimml X-Press vervangen worden door een 10 persoonsgondellift, de oude 4 persoonsstoeltjeslift is te veel weersafhankelijk. De nieuwe 10 persoonsgondel zal net als de huidige lift een verbinding vormen tussen de Übergangsjoch en het dalstation van de Teufeltal. Naast minder last te hebben van het weer zal deze ook meer comfort bieden en de capaciteit stijgt ten opzichte van de oude lift.

De nieuwe gondel zal in seizoen 2020/2021 in gebruik worden genomen.

Verdere modernisering

Ook zal oa. de Kapauns vervangen worden, de oude 2 persoonsstoeltjeslift zal vervangen worden door een 8 persoonsstoeltjeslift met beschermkap en verwarmde stoelen.

Bron

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×