Zillertal Arena vervangt ook de Mitterleger

Zillertal Arena vervangt ook de MitterlegerZillertal Arena vervangt ook de Mitterleger

De Zillertal Arena is druk bezig om haar infrastructuur verder te verbeteren. Ook in Königsleiten wordt een lift vervangen. De oude 2-persoons Mitterleger lift wordt vervangen door een moderne 6-persoonsstoeltjeslift. De oude lift stamt al uit 1996 en was ook nodig toe aan vervanging.

Door de komst van de nieuwe lift zal ook de capaciteit omhoog gaan en de reistijd worden verkort. De nieuwe lift zal vanaf aankomende winter in bedrijf zijn.

Zillertal Arena vervangt ook de Mitterleger

Dalstation © Zillertal Arena

Feiten en cijfers

De oude Mitterlegerlift komt uit 1996 en was gebouwd door Garaventa. De oude lift was een zeer trage lift en was hard toe aan vervanging. Terwijl de oude nog 1386 personen per uur kon vervoeren stijgt dit naar 2000 personen per uur. Ook wordt de reistijd aanzienlijk verkort van ca. 14 minuten naar ruim 4,5 minuten. Naast dit alles zal de reis ook comfortabeler worden met een kap en stoelverwarming.

De technische data zoals het nu bekend is als volgt.

Naam Mitterleger
Type 6 CLD (afneembare) stoeltjeslift)
Hoogte bergstation 2151 m
Hoogte dalstation 1772 m
Lengte 1531 m
Hoogte 379 m
Snelheid 5 m/sec
Duur rit ca. 5:40 min.
Capaciteit 2000 pers./uur
Fabrikant Doppelmayr
Kosten Onbekend
Zillertal Arena vervangt ook de Mitterleger

Bergstation © Zillertal Arena

Bron: Zillertal Arena

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×